ASTRA RAIL ARAD VREA SA ANGAJEZE 1.000 DE MUNCITORI, DAR NU-I GASESTE

by Cosmin Mihuta
Compania Astra Rail Industries, care anunţa în decembrie că face peste o mie de angajări în trei fabrici, a reuşit să găsească doar jumătate din numărul de muncitori de care are nevoie pentru producţia de vagoane de marfă, confruntându-se cu o lipsă de personal calificat, în special la Arad.

Reprezentanţii companiei Astra Rail Industries, cu sediul la Arad, au declarat că de la începutul anului au fost angajaţi în fabricile din Arad, Caracal şi Drobeta-Turnu Severin 550 de oameni, în condiţiile în care până la 31 martie era programată angajarea a 1.050 de persoane, însă nu au fost găsiţi suficienţi muncitori calificaţi, transmite corespondentul Mediafax.

 

Potrivit directorului de resurse umane al companiei, Marinela Vinesar, se caută în special sudori şi lăcătuşi, dar forţa de muncă locală este insuficientă şi nici la cursurile organizate în Arad nu se prezintă îndejuns de mulţi oameni.

„Ne-am lovit de o problemă mare în timpul angajărilor, pentru că nu există pe piaţă, în special în Arad, suficienţi muncitori calificaţi. Cauza principală este că cei mai mulţi au plecat să lucreze în străinătate, pentru că în Arad exista forţă de muncă calificată în domeniu, fiind un loc cu tradiţie în producţia de vagoane”, a declarat Vinesar.

Reprezentanţii companiei spun că pentru fabrica din Arad, unde de la începutul anului au fost angajaţi 350 de oameni, ar mai fi nevoie de aproximativ 220 până la 31 martie, „pentru a se putea onora la timp contractele externe existente”.
De asemenea, la fabricile din Drobeta-Turnu Severin şi Caracal au fost angajaţi 200 de muncitori şi mai este nevoie de peste 200 de angajaţi.
Pentru lăcătuşi şi sudori, salariile oferite sunt cuprinse între 1.375 şi 2.700 de lei, în funcţie de experienţă, iar angajaţii beneficiază şi de tichete de masă şi de o primă de vacanţă plătită o dată pe an, echivalentul unui salariu.

Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Arad, Mihaela Jude, a declarat, marţi, că rata şomajului în judeţul Arad este de 3,48 la sută, dar „piaţa locală se confruntă cu o lipsă a personalului calificat în anumite domenii”.

Astra Rail Industries anunţa, în decembrie 2013, că a fost aprobată angajarea a aproximativ 1.050 de persoane în fabricile din Arad, Caracal şi Drobeta-Turnu Severin.

Directorul de resurse umane al companiei, Marinela Vinesar, spunea că cea mai mare parte a posturilor sunt disponibile la fabrica din Arad, unde se produc vagoane de marfă, acolo urmând să fie angajate aproximativ 550 de persoane. La Caracal, unde se produc boghiuri pentru vagoane, trebuiau angajate 100 de persoane, iar la Drobeta-Turnu Severin, unde se produc şi vagoane, oferta era de 400 de locuri de muncă.

La 1 ianuarie 2014, compania avea 1.615 salariaţi.

Sursa: http://www.gandul.info/financiar/o-firma-din-arad-care-vrea-sa-angajeze-1-000-de-muncitori-in-trei-fabrici-spune-ca-nu-gaseste-personal-calificat-12241673
Facebook Comments