Astăzi se dă startul în Festivalul de Şah al Aradului

by Sorin Haut
Prima rundă a unuia dintre cele mai puternice turnee de șah din țară – cu aproape 600 de competitori la start – va avea loc miercuri, 24 iulie, de la ora 16.00, la Hotel Continental din Arad. Festivalul Internațional de Șah Arad Open 2019 a fost prefațat într-o conferință de presă de către Alin Câmpeanu (președintele Șah Club Vados Arad), Călin Bibarț (primarul Aradului), Adrian Iva (președinte Fundația Alber) și maestrul internațional Vlad Jianu. „Suntem onorați să fim, în acest an, partenerii acestui eveniment, fundația noastră având, printre principalele obiective educația prin sport. Șahul dezvoltă multe abilități și îi face pe copii mai responsabili” a spus Adrian Iva, care nu a omis faptul că Festivalul cuprinde și două turnee dedicate celor mai mici practicanți ai sportului alb, Under 8 și Under 10.
„Este a XII-a ediție a competiției, care a stabilit un nou record de particiare, fiind prezenți șahiști din nu mai puțin de 21 de țări. Avem deja un renume în țară, Arad Open fiind unul dintre cele mai puternice concursuri din România, dacă nu chiar cel mai puternic. Începem să fim descoperiți și de cei de peste hotare, ceea ce nu poate decât să ne bucure”, a declarat, la rândul lui, Alin Câmpeanu, sufletul organizării. În mod tradițional, Arad Open se desfășura la începtul lunii august, însă anul acesta a fost decalat pentru a nu se suprapune cu un campionat european pentru juniori, ce are loc la Bratislava.„Îi așteptăm pe toții iubitorii sportului minții la Festival, programul fiind de așa natură încât zilnic au loc evenimente șahistice de la ora 9.00 dimineața și până spre miezul nopții”, a încheiat Alin Câmpeanu.
Festivalul Internațional de Șah Arad Open 2019 se desfășoară între 24-31 iulie, openul general Arad Open – cu șase mari maeștri la start – jucându-se în sistem elvețian cu 9 runde, având un fond de premiere de peste 45.000 de lei, Openul pentru șahiștii cu elo sub 1900 se va desfășura în 5 runde, Openul elo sub 1600 în 9 runde – ambele vor debuta vineri, 26 iulie -, același sistem de 9 runde fiind și în concursul copiilor. Festivitatea de deschidere este programată pentru joi, 25 iulie (ora 9.00), înaintea rundei cu numărul doi din Arad Open 2019.

 

Facebook Comments