Asociațiile de elevi protestează în fața Guvernului, după ce li s-au tăiat gratuitățile

by Andreea Radu

Asociațiile de elevi anunță că protestează, joi, în fața Guvernului, față de decizia autorităților de a tăia gratuitățile de care beneficiază studenții și elevii pe transportul feroviar, scrie stiripesurse.ro.

Asociația Elevilor din Constanța, alături de Asociația Elevilor din București și Ilfov, au anunțat că vor protesta joi în fața Guvernului începând cu ora 10.00.

Elevii spun că protestează deoarece Guvernul vrea să taie transportul feroviar gratuit al studenților și transportul gratuit (de toate felurile) al elevilor.

Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, o reducere de 50% la transportul feroviar pentru studenți și spune că nu vede aici „un capăt de țară”, în contextul în care aproape nicio țară nu oferă gratuitate. Până laa această decizie, transportul feroviar era gratuit pentru studenți.

„Un alt subiect care a fost dezbătut și este în Ordonanța de Urgență: este vorba despre acea gratuitate introdusă de PSD în 2017 pentru transportul studenților. Se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară”, a declarat premierul Florin Cîțu.

Ceva mai devreme, liderul PNL Ludovic Orban anunța că studenţii vor avea călătorii gratuite între localităţile de domiciliu şi cele în care învață.

Facebook Comments