Ascunşi într-un TIR şi un microbuz, 25 de cetăţeni străini intenţionau să treacă ilegal frontiera

by Adrian Pavel

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctelor de Trecere a Frontierei Nădlac și Nădlac II, judeţul Arad, au depistat 25 de cetăţeni din Pakistan, Bangladesh, Nepal și Tibet, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două mijloace de transport încărcate cu textile și granule de plastic.

* În data de 12.11.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc, la volanul unui microbuz care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, textile pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, colegii noștri au depistat, ascunşi în compartimentul destinat mărfurilor, 17 cetăţeni din Pakistan, Nepal și Bangladesh, ce au intrat legal în țara noastră în baza documentelor personale.

* Alt caz a fost înregistrat la acelaşi punct de trecere a frontierei, unde polițiștii de frontieră arădeni au efectuat controlul amănunțit al unui ansamblu rutier înmatriculat în Turcia, condus de un cetățean turc. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferul transporta granule de plastic, pe ruta Turcia – Finlanda. Cu ocazia verificărilor, au fost descoperite, ascunse printre marfa transportată, opt persoane. La cercetări, colegii noștri au stabilit că cei în cauză sunt cetățeni din Tibet şi intenţionau să ajungă în mod fraudulos în state din vestul Europei.

În ambele cazuri, polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments