Armata din Coreea de Nord a primit ordin să se pregătească pentru un război real

by Andreea Radu

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a ordonat armatei să intensifice exerciţiile în scopul unui „război adevărat”, a transmis vineri presa de stat, după ce liderul de la Phenian a asistat la un exerciţiu de atac, scrie b1tv.ro.
Coreea de Nord a lansat joi o rachetă balistică cu rază scurtă de acţiune în largul coastei sale de vest, a declarat armata sud-coreeană; imaginile publicate de agenţia de presă nord-coreeană KCNA relevă că cel puţin şase rachete sunt lansate în acelaşi timp.
KCNA a relatat că o unitate pregătită pentru „misiuni de atac” a tras o „salvă puternică în apele vizate” şi şi-a demonstrat capacitatea de a „răspunde un război real”.
„(Kim) a subliniat că subunităţile de asalt ar trebui să fie strict pregătite pentru cea mai mare perfecţiune în îndeplinirea celor două misiuni strategice, prima de a descuraja un război şi a doua pentru a lua iniţiativa în război, prin intensificarea constantă a diferitelor simulări pentru război adevărat…”, a transmis KCNA.
Recentele lansări de rachete au avut loc în contextul în care SUA şi Coreea de Sud anunță să demareze exerciţii militare la scară largă cunoscute sub numele de Freedom Shield, săptămâna viitoare ceea ce a determinat Coreea de Nord să califice exerciţiile aliaţilor drept o repetiţie pentru invazie.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate