Are Balint cale liberă spre Rapid?! Niculae infirmă plecarea lui Iosif, dar scenariul debarcării antrenorului-fan pare plauzibil

by Sorin Haut

Laszlo Balint a plecat până la urmă de la UTA, forţat de lipsa de rezultate, presiunea suporterilor şi chiar şi a unei părţi a presei locale. Au fost doi ani şi jumătate cu bune şi rele, dar rămâne totuşi o activitate per total bună pentru Balint, care a readus UTA după 12 ani în elită şi la primul sezon a reuşit o clasare onorabilă, locul 8. În al doilea sezon de Liga 1 trebuia însă să se vadă acel pas în faţă care nu s-a mai făcut, deşi Balint a avut parte la Arad de o linişte nefirească pentru fotbalul românesc, de stabilitate financiară, un buget decent şi transferuri la voia sa, în tandem cu Bogdan Apostu. O serie de zece meciuri la rând fără victorie nu avea cum să nu îi fie fatală deja fostului antrenor al “roş-albilor”, care însă se pare că nu va sta prea mult pe tuşă. Intrat ieri în direct la Digi Sport, Balint s-a declarat recunoscător pentru şansa ce i-a fost oferită de UTA, dar pe de altă parte a declarat că are nevoie de câteva zile, poate săptămâni de pauză, pentru a se linişti. Deci, o perioadă de timp nu prea lungă, suficient să ne gândim că ar avea ceva pregătit încă înaintea verii. Iar multe voci vorbesc despre o instalare a sa pe banca Rapidului, nimeni alta decât poate cea mai mare rivală a UTA-ei din Liga 1, la ora actuală. Dacă va ajunge la giuleşteni, Balint ar putea fi adversarul arădenilor în play-out-ul Ligii 1!

Mihai Iosif, sub presiune în Giuleşti: orice pas greşit îi poate fi fatal

Daniel Niculae infirmă însă zvonurile apărute în presa centrală şi spune că Mihai Iosif are în continuare, cel puţin pentru moment, încrederea conducerii clubului: “Îmi pare rău pentru îndepărtarea lui Laszlo Balint de la UTA. Legat de aceste zvonuri cu privire la Miţă, nu este nimic adevărat. Dacă va apărea o schimbare la nivelul băncii tehnice sau la nivelul lotului, veţi afla de la noi, de la site-ul clubului, nu din alte surse. Nu se pune problema ca Mihai Iosif să plece de la Rapid! Vom avea un meci important vineri, Mihai Iosif trebuie să pregătească bine acest meci. Atenţia noastră trebuie îndreptată spre următoarele trei meciuri, nu spre astfel de discuţii. Nu se pune problema ca Mihai Iosif să plece de la Rapid, punct!”, a spus preşedintele Rapidului, Daniel Niculae, în cadrul emisiunii Liga Digisport. Rămâne însă de văzut parcursul echipei bucureştene în următoarele 2-3 etape, o eventuală înfrângere chiar vineri, în faţa lui Gaz Metan şi ieşirea din cursa pentru play-off putându-i fi fatală lui Iosif.

I se deschid toate porţile din Giuleşti lui Balint…

Căci în fotbal lucrurile se schimbă rapid de la o zi la alta. Iar atunci, Balint ar fi mare favorit la preluarea Rapidului, mai ales că atât el cât şi impresarul Apostu se află în relaţii excelente cu oficialii clubului giuleştean, inclusiv cu principalul finanţator, Victor Angelescu. Iar dacă această variantă se confirmă, pot începe deja speculaţiile că Balint şi-ar fi pregătit “terenul” pentru Rapid chiar înaintea meciului direct cu UTA, aşa explicându-se şi declaraţiile de admiraţie faţă de suporterii “vişinii”. Timpul la va rezolva însă pe toate şi chiar dacă nu va fi instalat imediat, porţile par să i se deschidă lui Balint în Giuleşti, cel târziu în vară! (foto: gsp)

 

Facebook Comments