ARCD solicită Guvernului României mai multă implicare în criza din Turcia și Siria

by Andreea Radu

Două seisme puternice au zguduit luni, 6 februarie, Turcia și Siria. Primul cutremur de 7,8 grade pe scara Richter a avut loc la ora 4:17 dimineață, la adâncimea de 17,9 de kilometri, în partea de sud a țării, în provincia Gaziantep, creând astfel una dintre cele mai grele momente pentru cele două țări.

Comunitatea internațională a sărit în ajutorul Turciei și Siriei trimițând ajutoare și echipe de salvatori care caută, în condiții de iarnă, eventuali supraviețuitori în urma cutremurului devastator produs luni și urmat de sute de replici puternice.

Asociația pentru Reformă Civică și Democrație este de părere că România ar putea să dea o mână în plus de ajutor, demonstrând anterior, în cazul războiului din Ucraina, că acest lucru este posibil.

Prin sumedenia de acțiuni și decizii guvernamentale pe care le-a luat Statul Român în situația crizei din Ucraina, s-a demonstrat că se poate, că românii sar în ajutorul celor în nevoie, indiferent de culorile sau interesele politice ale unei țări. România a demonstrat că se poate. Astfel, ARCD solicită Guvernului mai multă empatie și implicare directă în ceea ce privește situația de criză din Turcia și Siria„, informează Preșendintele ARCD, Samuel Caba.

Astfel, ARCD solicită inclusiv autorităților locale din județul și Municipiul Arad să demareze o acțiune umanitară, chiar în parteneriat cu ONG-urile de specialitate, pentru rezultate eficiente în ceea ce privește ajutarea cele două țări în nevoie.

Acum este momentul să arătăm dragoste, milă și implicare. Rugăciunile sunt importante, însă acțiunea denotă cu adevărat sacrificiul real pe care suntem dispuși să-l facem pentru a-l ajuta pe cel de lângă noi. Dacă am fi noi în situația tragică a sirienior și a turcilor, nu ne-am fi dorit să primim o mână de care să ne agățăm? Poate mâna noastră este ultima speranță a unui om în nevoie, iar Guvernul ar trebui să conștientizeze aceste aspecte„, concluzionează Samuel Caba.

Facebook Comments