Arbitrajul din derby al lui Hațegan, lăudat de Porumboiu: “A fost impecabil!”

by Sorin Haut

Adrian Porumboiu l-a lăudat la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport 1 pe arbitrul arădean Ovidiu Haţegan, pentru prestaţia pe care a avut-o în derby-ul Rapid – FCSB 4-0. Hațegan le-a refuzat ambelor echipe câte un penalty și ajutat de tușieri, i-a anulat liderului un gol.

Prestația sa a fost una sigură și a ținut permanent jocul sub control, susțin atât Porumboiu cât și multe voci din fotbalul românesc. Astfel, Hațegan pare să îi ia fața din nou lui Istvan Kovacs, cel puțin în SuperLiga, cei doi și Colțescu urmând să arbitreze probabil cele mai importante meciuri din play-off!

“Hațegan e numărul 1 de departe și în derby a făcut dovada unor calități de excepție! Faza respectivă denotă un singur lucru. Un 11 metri îl dai când toată lumea vede. Într-adevăr, cotul stâng se duce către Rrahmani, dar nu a fost intensitate. El vede și controlează faza. Vede ce vede pe televizor și își dă seama că decizia corectă este că n-a fost penalty. Nu pot judeca un arbitru care a arbitrat perfect pentru o asemenea fază. Nu doar el a fost foarte bun, ci și cei doi asistenți. Fazele de ofsaid au fost sancționate la timp.

A fost un arbitraj impecabil. Nu este penalty la această fază. Piciorul stâng al atacantului nu loveşte mingea, se duce peste minge. Cotul, într-adevăr, se duce în faţă, dar este în cădere. Este şi o ţinere reciprocă.

Un model de arbitraj. Dacă l-aţi văzut pe Şut, a simulat. Face gestul cu mâna că n-a simulat. Contează acţiunea din care ai simulat, nu gestul. Arbitraj impecabil şi o notă la fel de mare pentru asistenţi. Atenţie la tot ce s-a întâmplat. Au asigurat cursivitate jocului. Ce trebuie la un asemenea meci”, a spus Porumboiu la FANATIK SUPERLIGA pe Prima Sport 1.

Ovidiu Haţegan a revenit în acest sezon ca arbitru central, recuperându-se total după un infarct suferit în martie 2022.

 

Facebook Comments