Aradul scrie istorie în box: Dracula Open, cel mai mare turneu internațional din Europa și al doilea la nivel mondial!

by Sorin Haut

Oraş cu tradiţie în nobila artă, Aradul revine în circuitul pugilistic european și mondial! Asta, graţie implicării viceprimarului Ilie Cheşa, un mare împătimit al boxului, care sprijinit de autoritățile locale, Federația Română de Box, Universitatea Aurel Vlaicu, dar și de alți parteneri, aduce la Arad cel mai mare turneu internațional de acest nivel, organizat în acest an în Europa și al doilea în lume! „De aproape un an de zile, împreună cu preşedintele FR Box, Vasile Cîtea, şi sprijiniţi de rectorul UAV, Ramona Lile, lucrăm la acest proiect. Unul care se vrea a fi istoric pentru oraşul nostru şi boxul românesc”, a spus în deschiderea conferinței de presă de astăzi Ilie Cheşa. Dracula Open va reuni pe cele două ringuri amplasate în sala „UAV – Mihai Botez” peste 300 de boxeri reprezentând 27 de ţări din Europa, Asia Centrală şi America de Nord, fiind rezervat categoriilor juniori (15-16 ani) şi tineret (17-18 ani). Intrarea spectatorilor la reuniunile programate de miercuri, 22 februarie şi până luni, 27 februarie, începând cu ora 14, este gratuită. De menționat că finala masculină va avea loc duminică, 26 februarie, iar cea feminină chiar în ultima zi a galei, luni, pe 27 februarie. Anul trecut, la ediţia inaugurală, de la Braşov, am avut sportivi din 22 de ţări. În acest an batem recordul, aici, la Arad, într-un centru de tradiţie al sportului cu mănuşi din ţara noastră, însuşi preşedintele Confederaţiei Europene de Box, grecul Ioannis Filippatis, anunţându-şi prezenţa la Dracula Open. De asemenea, îi vom avea alături de noi pe Francisc Vaștag și pe Mihai Leu, dar și alte personalități din lumea boxului, chiar și arădeni, a punctat Vasile Cîitea, preşedintele Federației Române de Box.Aradul va avea patru pugilişti care vor urca în ring: Sebastian Silaghi, Marian Onuţă, Dănuţ Mititelu şi Daniela Gabor.

Șase zile de regal pugilistic. Capitala mondială a boxului se mută la Arad!

Am susţinut acest demers, care arată că şi Aradul poate organiza un eveniment de talie mondială, chiar în zilele în care, în oraşul vecin, au loc primele manifestări Timişoara – Capitală Europeană a Culturii” , a subliniat Ramona Lile, rectorul UAV. Competiția este organizată de Federația Română de Box în parteneriat cu Consiliul Județean Arad, Primăria Municipiului Arad și Universitatea „Aurel Vlaicu”, care este și gazda evenimentului. La conferința de presă prin care s-a anunțat evenimentul au participat viceprimarul Ilie Cheșa, rectorul Universității „Aurel Vlaicu”, Ramona Lile, președintele Federației de Box, Vasile Cîtea, Viorel Sima, directorul Federației Române de Box și Silviu Mureșan, vicepreședintele Federației Române de Box. Acest eveniment pe care Aradul îl găzduiește este cred, unic în Europa de Est, poate chiar și la nivel de continent. Eu, ca și viceprimar, împreună cu doamna rector am reușit să fim lângă Federația Română de Box, pentru că totuși sunt 26 de țări, peste 300 de sportivi, este un eveniment mare care reprezintă ceva pentru orașul nostru. Avem nevoie de dezvoltarea asta, iar europenii au ocazia să vadă și frumusetea orașului”, a declarat viceprimarul Ilie Cheșa, completat apoi de Vasile Cîtea:

Viceprimarul Ilie Cheșa, promotorul super-galei de la Arad! Peste 300 de sportivi din 27 de țări, la start

Viceprimarul a spus că este cel mai mare eveniment din Estul Europei, dar eu pot spune că este cel mai mare din Europa și probabil și din lume la nivel de tineret și juniori. Avem undeva la peste 450 de delegați care se vor afla în Arad, în perioada 22-28 februarie. Este cea de-a doua ediție. Prima a avut loc la Brașov unde am adunat 225 boxeri din 22 de țări. Este cel mai tare turneu de juniori și tineret din lume și al doilea la toate capitolele după Strandja (Bulgaria), ajuns la ediția 75. Avem prezenta Uzbekistanului, una din țările de top din boxul mondial, cu 28 de milioane de dolari buget pe an, asta spune tot. Țările importante în box care onorează Dracula Open sunt Uzbekistan, Georgia, Azerbaidjan, Armenia, Franța, Italia sau Spania”. Viorel Sima, directorul Federației Române de Box a remarcat și el importanța evenimentului pentru Arad: Sperăm ca de acum această gală să fie o tradiție. Ca număr de țări și de participanți este al doilea turneu din lume. O să vedeți în premieră în România la un turneu internațional două ringuri, asta datorită numărului mare de participanți fiind sportivi de mare valoare”.

Conducerile Federațiilor Române și Europene, dar și invitați speciali, precum Mihai Leu sau Francisc Vaștag, vor onora competiția

Silviu Mureșan, vicepreședintele Federației Române de Box, a lăudat echipa de organizare din Arad: Mă bucur că s-a reușit în localitatea dumneavoastră să se formeze o echipă puternică care să organizeze acest eveniment. Nu mă mir că s-a realizat visul, deoarece este un oraș cu mare tradiție în box. Au fost cluburi și sportivi care au reprezentat România. Este și un prilej de-a dezvolta turismul, orașul și de a susține sportul pe plan local”. Sportivii români cu rezultate deosebite la juniori și tineret care vor participa la Dracula Open Arad 2023, sunt: Florin Ioniță, triplu medaliat la tineret anul trecut: argint la CE, bronz la CM și argint la Universiadă mai ales și Amalia Niță, neînvinsă în ringul de box, dublă campioană europeană și declarată cea mai bună sportiva a Europenelor de juniori din 2022, organizate în Italia. La Arad se vor acorda și premii în bani, dar și cupe, medalii și diplome, anunțându-se așadar un adevărat regal pugilistic la care arădenii sunt invitați în număr cât mai mare.

 

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate