Aradul, printre județele cele mai afectate de ploile din ultimele 24 de ore

by Cristian Dobre

Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş sunt judeţele care au fost afectate cel mai mult, în ultimele 24 de ore, de ploile torenţiale.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă informează joi dimineaţa că, în cursul zilei de miercuri şi pe timpul nopţii, din cauza precipitaţiilor abundente pompierii au acţionat pentru evacuarea apei din peste 500 de case, curţi sau beciuri.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe cinci drumuri naţionale (DN 1A intersecţie cu DNCB/Bucureşti – Ilfov, DN 57B/Caraş-Severin, DN 16/Mureş, DN 22D şi DN 22A/Mureş) şi trei drumuri judeţene (DJ 703K/Argeş, DJ 764F/Bihor şi DJ 668/Hunedoara), atât din cauza acumulării de apă şi aluviuni pe carosabil, cât şi a căderilor de pietre.

Printre judeţele cele mai afectate de aversele torenţiale sunt Arad, Bihor, Dâmboviţa, Harghita, Hunedoara şi Maramureş.

O situaţie deosebită, conform IGSU, s-a produs în localitatea Şurbeşti, din judeţul Maramureş. În acest caz au fost evacuate temporar trei persoane care erau în pericol de a fi surprinse de viitură. După retragerea apelor, persoanele s-au întors în locuinţe.

Un alt eveniment similar s-a înregistrat în municipiul Odorheiu Secuiesc, judeţul Harghita. Ca urmare a precipitaţiilor din ultimele zile s-a produs o alunecare de teren, frontul alunecării oprindu-se la o distanţă de 5 m faţă de o gospodărie. Nu au fost afectate locuinţe şi nu au rezultat victime, însă, în mod preventiv, au fost evacuate trei persoane (doi adulţi şi un copil).

Pentru ca populaţia să adopte măsurile de autoprotecţie, în zonele vizate de atenţionările şi avertizările hidrometeorologice imediate au fost emise 10 mesaje prin sistemul RO-ALERT la nivelul a cinci judeţe (Cluj, Galaţi, Sălaj, Suceava şi Tulcea).

„Important de precizat este faptul că în niciuna dintre situaţiile gestionate nu s-au înregistrat victime şi nicio persoană nu a avut nevoie de acordarea primului ajutor”, precizează IGSU.

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments