Aradul primește 65 de milioane în plus la buget, față de 2018

by Cosmin Mihuta

În ultimele zile, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, a făcut turul televiziunilor, alături de alți primari din Asociația Municipiilor, acuzând guvernul de faptul că nu primesc sumele pe care le-au solicitat de la bugetul de stat. Lupta primarului nostru cu guvernul s-a terminat la spital, după cum bine se știe, Gheorghe Falcă ajungând la urgențe, semn că nu mai face față bătăliilor politice.

De câteva zile, nu contenesc să curgă comunicatele yesmenilor lui Falcă, din PNL Arad, care la unison rostogolesc aceeași minciună: guvernul nu ne dă bani. Îți trebuie stomac să minți cu atâta nonșalanță, asta în cazul în care cei în gura cărora se pun declarațiile din comunicate chiar au spus așa ceva.Realitatea este cu totul alta și o arată datele oficială: bugetul municipiului Arad a primit, în 2018, 279 milioane de lei de la bugetul de stat, în vreme ce în 2019 va primi 344 milioane de lei. O creștere de 23%, adică nu mai puțin de 65 de milioane de lei. Vreo 14 milioane de euro în plus.

După cum vedem, e un motiv real să urli pe la televizor că guvernul nu-ți dă bani. Sau probabil cei de la PNL Arad ne pregătesc iar pentru un an de secetă la capitolul investiții și își caută scuze de pe acum scuze pentru faptul că nu și-au dus proiectele la bun sfârșit.

Facebook Comments