Aradul poate reveni în SuperLiga de rugby! Federaţia are un plan de comasare a echipelor din primele două ligi

by Sorin Haut

Membrii Biroului Federal al Federaţiei Române de Rugby au stabilit ca în luna noiembrie 2021 să fie organizată o întâlnire cu reprezentanţii cluburilor din SuperLigă şi Divizia Naţională (liga secundă) privind formarea pentru sezonul viitor a unei singure competiţii destinate echipelor de seniori! În prezent, la nivelul celor două eşaloane valorice din sportul cu balonul oval evoluează 16 echipe, propunerea FRR fiind de a comasa competiţiile, pentru a evita repartizarea disproporţionată. Noul proiect este pentru un sezon regulat în care cele 16 echipe să fie împărţite în două grupe pe criterii regionale, urmând să se joace un tur Berger cu şapte etape. Se vor califica în play-off primele trei formaţii din fiecare grupă, jucându-se un tur şi un retur, zece etape, iar apoi semifinale şi finale. În play-out vor merge restul de zece echipe, jucându-se nouă etape, cu un tur Berger, pentru stabilirea clasamentului final. Astfel, ar dispărea la fel ca în poloul pe apă, liga secundă de rugby.

Aradul dădea acum 15 ani vicecampioana naţională Contor Zenner, ce vremuri…

Rămâne de văzut dacă această propunere va fi acceptată de cluburi în Biroul Federal de luna viitoare. În ceea ce priveşte CS Universitatea Arad, locul 8 în Divizia Naţională, cu 14 puncte şi un bilanţ de trei victorii şi opt înfrângeri, situaţia este destul de delicată din punct de vedere financiar. Dar poate că o participare din nou în SuperLigă ar crea o emulaţie la Arad şi în jurul rugby-ului, care dădea acum 15 ani o vicecampioană naţională, Contor Zenner disputând atunci finala de campionat cu Steaua. De acolo a urmat însă o decădere constantă a rugby-ului din oraşul nostru, care în lipsă de sponsori se zbate de ani buni în anonimatul ligii secunde. Ce va fi din această toamnă rămâne de văzut! Până atunci, „studenţii” au deplasare lungă sâmbătă, ora 10, la Bucovina Suceava, în etapa a 13-a a ligii secunde. Sunt indisponibili sud-africanul Rose, accidentat la genunchi şi neo zeelandezul Umaga, cu şase copci la gambă după ce a fost călcat din greşeală de un adversar la meciul de etapa trecută cu Griviţa.

Grindei dă şanse minime variantei ca Aradul să revină în elită: „Nu avem forţa necesară”

Întrebat despre iniţiativa Federaţiei, antrenorul-jucător Marian Grindei dă mici şanse posibilităţii ca Aradul să participe într-o astfel de SuperLigă: „Nu cred că avem forţa noi să participăm, chiar într-o grupă regională, cu echipe precum Baia Mare sau Timişoara. În primul rând, nu facem faţă financiar, pentru că am avea nevoie de un buget de 1,5 milioane de euro, dar nici sportiv. Nu ştiu ce să zic despre această iniţiativă a Federaţiei, eu personal nu sunt de acord şi nu cred că mai mult de 3-4 echipe din liga secundă fac faţă în SuperLigă. Condiţii de pregătire avem, dar ne lipsesc banii necesari să ne luptăm cu cei din prima ligă. Rămâne să discut şi cu Ovidiu Şerban, directorul clubului, dar la acest moment mi se pare aproape imposibil ca noi să jucăm acolo!”, ne-a declarat Grindei.

Facebook Comments