Aradul ar putea avea, din toamnă, încă trei echipe în elită

by Sorin Haut

După FCC Baschet (baschet feminin), AMEFA (polo) şi Piroş Security (fotbal feminin), Aradul ar putea avea, din toamnă, alte trei reprezentante în prima divizie. Sporturile de echipă au fost într-un evident regres în ultimii ani, dar Aradul tinde să „scoată capul” din 2020. UTA, lider detaşat în Liga a II-a la fotbal şi mare favorită la promovare, Crişul Chişineu Criş – pe primul loc în seria D a ligii secunde la handbal feminin şi CS ProVolei Arad, de asemenea prima în serie, în a doua divizie a ţării la volei masculin, sunt echipele care din sezonul viitor ar putea evolua în elită.

Iar pandemia de coronavirus le-ar putea…ajuta, în condiţiile în care campionatele actuale ar fi suspendate definitiv, iar Federaţiile de specialitate ar stabili ierarhiile pe baza clasamentelor actuale. Variantă care le-ar fi de mare folos în special handbalistelor şi voleibaliştilor, cu adversare redutabile în lupta pentru promovare, ceea ce nu e valabil în cazul UTA-ei, care în orice formă de continuare sau nu a campionatului, are şanse foarte mari de accedere în Liga 1.

UTA, mare favorită indiferent de variante!

CS ProVolei ar fi trebuit să găzduiască, la mijlocul acestei luni, turneul semifinal din Divizia A2 – serie de vest, cu patru echipe la start. În cazul clasării pe unul din primele două locuri, arădenii s-ar califica la turneul de promovare, acolo unde cele mai bune două echipe primesc „biletele” pentru prima ligă. Handbalistele de la Crișul și-au asigurat şi ele prezența la turneul semifinal, chiar dacă mai sunt de jucat trei etape din seria vestică.

La turneele semifinale ajung primele două clasate în cele patru serii,  patru dintre ele fiind apoi prezente la turneul de promovare (14-17 mai). Primele două clasate promovează direct în Liga Națională, iar formațiile clasate pe locurile 3 și 4 vor susține jocuri de baraj (4-7 iunie) cu locurile 11 și 12 din prima ligă.

Facebook Comments