Aradul a făcut parte din spectacolul Europenelor de ritmică! Junioara Amalia Lică, cvadruplă campioană la junioare

by Sorin Haut

România s-a întors cu patru medalii de aur de la Campionatul European de gimnastică ritmică, organizat la Budapesta, performanță excepțională! În cadrul competiției, delegația tricoloră a înregistrat o serie de succese, culminând cu prezența unei echipe numeroase, pornind de la junioare și continuând cu senioarele și mai ales ansamblul de senioare, de care România nu a mai avut parte de mulți ani. În capitala Ungariei s-a aflat și președintele Federației Române, Irina Deleanu. La junioare, țara noastră a fost reprezentată de Amalia Lică (ACS Dandri București, pregătită de Adriana Mitroi) și Lisa Garac (CS Sportul Studențesc București, pregătită de Alexandra Piscupescu și Diana Vălean). Cele două au cucerit aurul la echipe, iar prima a făcut senzație la doar 15 ani, trecându-și în cont alte trei titluri continentale, la cerc, măciuci și panglică! O prestație entuziasmantă a junioarei din România, care promite să repete performanțele pe viitor și la nivel de seniorat. La senioare ne-au reprezentat Annaliese Drăgan (CS Sportul Studențesc București, pregătită de Maria Gîrbă), care ne va reprezenta și la Jocurile Olimpice de la Paris 2024, Christina Drăgan (CS Sportul Studențesc București, pregătită de Alexandra Piscupescu) și Andreea Verdeș (CS Corrado Iași, antrenori Radu Constantin și Radu Cătălina). Annaliese Drăgan s-a calificat în finala de la individual compus a Campionatelor Europene de la Budapesta. Annaliese Drăgan, care ocupa locul 22 după calificările la primele două obiecte (cerc şi minge), a ocupat locul 20 la finalul calificărilor, cu 92,750 puncte.

O gimnastă junioară de 15 ani din România a cucerit pe toată lumea, în competiția junioarelor!

Ea a fost a 23-a la cerc (31,250), a 30-a la minge (29,550), dar vineri a avut o evoluţie mai bună la măciuci (a 12-a, cu 31,950), una mai puțin reușită la panglică (a 50-a, cu 25,500). Ea s-a clasat pe locul 21 în finala concursului de la individual compus, sâmbătă, la Campionatele Europene de la Budapesta. Annaliese Drăgan a totalizat 121,050 puncte, după ce a primit 30,550 la cerc, 28,900 la minge, 32,400 la măciuci şi 29,200 la panglică. Medalia de aur a fost obţinută de bulgăroaica Stiliana Nikolova, cu 143,750 puncte, argintul a revenit italiencei Sofia Raffaeli, cu 139,750 puncte, iar bronzul a fost adjudecat de germanca Darja Varfolomeev, cu 138,450 puncte. Christina Drăgan a fost a 31-a la individual compus (89,900 puncte), după ce a primit a 27-a notă la măciuci (29,850). Andreea Verdeş a evoluat doar la panglică, primind a 20-a notă (29,450). În clasamentul pe echipe, România a ocupat locul 11 (din 19), cu 237,600 puncte. Bulgaria a ocupat prima poziţie, cu 269,150 puncte, urmată de Italia, 267,350 puncte, şi Germania, 265,500 puncte.

Annaliese Drăgan s-a calificat în finală, iar ansamblul pe jumătate arădean a făcut o figură frumoasă

În acest an, România și-a bifat prezența în premieră, după o pauză îndelungată și în proba de ansambluri la senioare, un amsamblu pe jumătate arădean (foto principal)! Ansamblul de senioare al României (5 cercuri, respectiv 3 panglici cu 2 mingi), se pregătește chiar în orașul nostru, sub îndrumarea antrenoarelor de la CS Municipal Arad, Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, iar lotul este format din: Andra Crainic, Carina Crainic, Dalia Marin (toate trei de la CSM Arad), Claudia Mitan și Eva Vencu (ambele de la CS UNEFS București) și Anisia Drăgan (CSM Ploiești). Iar ele au făcut o figură frumoasă la Europene și promit multe lucruri bune pe viitor. „The Duchess’ Secret” și cele cinci cercuri le-a adus ansamblului de senioare a României scorul de 24.400, iar compoziția de la 3 panglici și 2 mingi pe melodia „Unchain My Heart”  le-a adus punctajul de 25.800. Proba de ansamblu este considerată unul dintre cele mai spectaculoase momente din gimnastica ritmică, iar România s-a alăturat spectacolului oferit la Budapesta în această probă, cu Aradul parte a show-ului.

 

Facebook Comments