Arădenii se plâng de zgomotul produs de autocare în zona autogării de pe strada Corneliu Coposu

by Andreea Radu

USR Arad a cerut primăriei să ia măsuri pentru rezolvarea problemei zgomotului și a blocării primei benzi de pe strada Corneliu Coposu, produse de autocarele care folosesc autogara închiriată de la CTP.

Un grup de peste 100 de locuitori ai zonei adiacente autogării de pe strada Corneliu Coposu s-au adresat USR Arad, prin intermediul Biroului Cetățeanului, semnând o petiție prin care reclamă disconfortul fonic și blocarea unei benzi de circulație pe o arteră deosebit de circulată a municipiului.

Respectiva autogară a fost autorizată inițial pentru autobuzele care deservesc locuitorii din județ și este in subordinea CTP. De câțiva ani, CTP a făcut contracte cu mai multe firme de transport persoane, astfel că acest spațiu este acum insuficient pentru zecile de autocare care tranzitează Aradul si pentru pasagerii care se îmbarcă de multe ori chiar de pe șosea. În orice moment poate avea loc un accident, iar pentru locuitorii blocurilor din vecinătate este greu de tolerat zgomotul de claxoane si motoare.

Soluția propusă pe termen scurt este disciplinarea șoferilor de autocar, printr-o intervenție a Poliției Locale, pentru ca aceștia să nu mai staționeze cu motorul pornit sau în afara spațiului autogării, pe carosabil. Pe termen lung, se impune mutarea autogării din acea zonă, care devine tot mai aglomerată, ca urmare a numărul mare de apartamente construite și de centrele comerciale din apropiere.

Cetățenii care doresc să se adreseze autorităților prin intermediul Biroului Cetățeanului din cadrul USR Arad o pot face pe Facebook, la numărul de telefon / whatsapp 0733 143 839, la adresa de e-mail usr.arad@gmail.com sau la sediul din strada Dimitrie Bolintineanu, numărul 5, etaj 4.

Facebook Comments