Arădenii au umor! Falcă și ventilatorul lui Iisus în noaptea de Anul Nou

by Dana B.

Ce realizare! Iubitul nost conducător, Falcă, Gheorghe Falcă, acest mare biruitor peste taxele locale și nervii arădenilor, nu a putut rata în ruptul capului să dea piept, în noaptea dintre ani, cu miile de oșteni veniți în fața Primăriei anume pentru a savura un discurs pe cât de urlat pe cel puțin tot atât de măreț.

Cum, nu măreț? Păi cum să ”traduci” altfel un atât de însuflețit ”Bună seara Araaaaaaaaad!” năvălit peste mulțime, pe acorduri de ”huoooo!”? Și dincolo de acest început a pornit delirul pe care și o artifică isterică ar fi fost invidioasă:

Cică am ”încheiat anul 2017 FRUMOS, cu mii de arădeni în fața Primăriei”. Yeah, right!

Fără supărare, dar unde să meargă arădenii, dacă nu în fața Primăriei? Să meargă în stațiuni sau vacanțe sofisticate? Aș, și beletu’ de tramvai? Și taxele? Arădenii sunt oameni prevăzători și au pus banii ăia de vacanță la ciorap pentru a putea face față ”emblemei naționale” care a devenit și încă riscă să devină Aradul.

Cică mai ”intrăm cu încredere în anul 2018, anul Centenarului…” (Anul Nou greoi apare/Și aduce în spinare/ Taxe care mai de care…), moment după care a nost conducător iubit o comite flagrant și nu mai știe dacă să ORDONE sau să DOREASCĂ arădenilor să fie sănătoși, iubiți… și astfel îi scapă ditamai ”VĂ ORDOresc!”-ul.

Apăi, no, dacă-i musai, cu plăcere! Dacă șefu’ ne ”ORDOrește” cine suntem noi să ne opunem și să nu fim tăte cele ORDONite?

Și chiar așa, ce să mai disecăm un discurs atât de însuflețit, când, acolo, printre comentariile la ORDOresc, un arădean a pus punctul ”I”-ul de la ”Să traiești!”, printr-un banc cât un pansament:

”Un om a murit și a ajuns în rai. Acolo cum stătea el în fața Sfântului Petru, la porțile Raiului, vede un perete plin cu ceasuri.

El întreabă: „Pentru ce sunt toate aceste ceasuri?”

Sfântul Petru îi răspunde, „Acelea sunt Ceasurile Minciunilor.Fiecare om are câte unul. De fiecare dată când cineva spune o minciună, limbile ceasului se mișcă”.

„Oh! Dar a cui este acel ceas?” întreabă omul.

„Acela este ceasul Maicii Tereza. Limbile nu s-au mișcat niciodată, indicând că nu a spus nicio minciună, în toată viața ei” ii zise Sfântul Petru.

„Incredibil!” a exclamat omul. „Și acel ceas al cui este?”

Sfântul Petru îi răspunde: „Acela este ceasul lui Abraham Lincoln, limbile lui s-au mișcat de doar două ori, semn că a spus doar două minciuni, în toată viața lui”.

„Dar ceasul primarului Falcă, unde este?” întrebă omul.

Ceasul lui Falcă? Ahhh… e în biroul lui Iisus, îl folosește pe post de ventilator!

Să nu fim răi, totuși, la început de an! În discursul ăla, CEVA a fost pur, adevărat și de o sinceritate care ne-ar emoționa, dacă nu ne-ar durea ! Ce?

”BUNĂ SEARA, ARAD!”…sau, NOAPTE BUNĂ?

 

Facebook Comments