Arădenii au cucerit două medalii la Naţionalele de volei pe plajă

by Sorin Haut

Arădenii au fost, din nou, în prim-plan la Campionatele Naţionale de volei pe plajă, încheiate în weekend pe plaja Dandana din Mamaia. Două din cele trei locuri pe podiumul de premiere al concursului masculin au revenit reprezentanţilor cluburilor ProVolei şi CS Fan, conduse de Radu Sabău, respectiv Ştefan Gog. În disputa pentru medalia de bronz s-au impus reprezentanții CS Fan Arad, Cătălin Lelea și Lucian Bădiceanu, 2-1 cu perechea Doru Ghimeș/Marius Ciortea, clubul arădean încheind pentru al șaptelea an consecutiv pe podiumul de premiere!  Finala mare a opus două echipe surpriză, Cosmin Ghimeș/Marius Iftimie (Tomis Constanța) și Sergiu Gligor/Andrei Crișan (foto, ProVolei Arad), primii devenind, la mare luptă, campioni naționali, scor 2-1.

Echilibrul general ce a dominat această ediţie a Naţionalelor s-a consemnat și în faza semifinală, unde s-au consemnat rezultatele: Iftime / C. Ghimeș – Cătălin Lelea / Lucian Bădiceanu 2-1 şi D. Ghimeș / Ciortea – Andrei Crișan / Sergiu Gligor 1-2, cu dese și spectaculoase răsturnări de scor. În Top 10 au mai pătruns Marius Mascovits/Ovidiu Darclazi (ProVolei – locul 8) și arădeanul Sergiu Rodina / Unguraș (CSU Reșița – locul 5).

În această săptămână are loc prima ediție a Cupei României la volei pe plajă, cu premii ce totalizează 1.000 de euro. Printre artizani se vor afla și componenți ai cluburilor arădene amintite, care speră la un parcurs cât mai lung. Tot pe nisipul de la Mamaia se vor împărți, în aceste zile, și medaliile în Naţionalele de cadeți și juniori, Aradul având echipe ce reprezintă cluburile: ProVolei, Westar, HandUnited și Victoria Nădlac.

Facebook Comments