Arădenii, a treia seară în stradă (video)

by Adrian Pavel

Sute de persoane au ieșit și marți seară în stradă, în Arad și în mai multe orașe din țară, pentru a manifesta față de restricțiile impuse de Guvern în contextul pandemiei de coronavirus. Oamenii au venit cu steaguri tricolore și vuvuzele, scandează împotriva Guvernului și cer libertate. Sunt considerabil mai puțini decât la manifestațiile de luni seară.

Noi proteste față de restricțiile impuse de Guvern

 

”Jos Guvernul”, Ne-am trezit”, ”Libertate, te iubim/ Ori învingem, ori murim”, ”Jos dictatura” sau ”Jos cu starea de alertă” strigă arădenii și celilalți protestatari din întreaga țară.

Protestatar în Piaţa Victoriei: Nu vrem normalitatea lui Iohannis

În Bucureşti, participanţii din cea de-a treia seară de proteste anti-restricţii sunt de toate vârstele şi categoriile sociale. Între ei, mulţi tineri, care spun că noile restricţii hotărâte de autorităţi pentru a limita pandemia de COVID nu se justifică.

„Am ieşit în această seară pentru a-mi exprima nemulţumirea faţă de felul în care este gestionată pandemia, mai ales cu privire la ultimele măsuri, care sunt aberante, n-au nicio logică şi ne încalcă drepturile şi libertăţile fundamentale într-un mod grosier.

Mă aştept, în urma protestelor, la demisa lui Arafat, la abrogarea legii 55/2020 (legea privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, n.r.) care este neconstituţională şi mă aştept ca tot mai mulţi oameni să vină aici să ceară aceste lucruri. Mă aştept să revenim la normalitate dar nu normalitatea lui Iohannis”, a spus un protestatar intervievat în direct la Antena 3.

 

(Este întrebat care dintre restricţii l-au nemulţumit cel mai mult)

„Ultimele. Am stat în casă când a trebuit, am purtat mască, dar ce e prea mult e prea mult”, a răspuns el.

 

Facebook Comments