Arădencele Andra și Carina Crainic, pe podium la Gala Gimnasticii Ritmice Românești! Daniela Chiriac și fetele din ansamblu, printre laureate

by Sorin Haut

Duminică s-a desfășurat Gala Gimnasticii Ritmice Românești, eveniment organizat de Federația condusă de Irina Deleanu în sala Luceafărul din București. A fost un 2023 de poveste pentru acest sport, cu calificarea la Jocurile Olimpice a sportivei Annaliese Drăgan, de la CS Sportul Studențesc, dar și cucerirea altor medalii internaționale importante. Una din ele a fost semnată și de surorile arădence de la CSM, Andra și Carina Crainic, componente ale ansamblului național de junioare. Cele două au cucerit împreună cu echipa națională de junioare medalia de bronz la Campionatele Mondiale de la Cluj-Napoca, astfel că Federația le-a pus pe podium în Top 10, mai exact pe locul 3. Din naționala de junioare, pregătită de Alexandra Piscupescu și Ștefania Prioteasa (fostă Chiriac), mai fac parte Amalia Lică, Lisa Garac, Alexandru Arianna, Andreea Năstasă, Alexandra Pătrașcu, Eva Vencu și Irene Pătrașcu. Cea mai bună sportivă a anului a fost desemnată, evident, Annaliese Drăgan, iar pe 3 s-a clasat Amalia Lică, lider al junioarelor tricolore, cu performanțe internaționale și pe plan individual.

Fiica Ștefania și-a depășit mama, ca și performanță pe plan internațional!

Federația a premiat și cele mai bune antrenoare din 2023, iar printre ele se află și Ștefania Prioteasa Chiriac (și ea fostă sportivă de succes la CSM Arad), antrenor secund al ansamblului de junioare, ocupantă a locului 4 în acest top al tehnicienelor, dar și mama sa, Daniela Chiriac (CSM Arad) – locul 6, antrenoarea ansamblului de senioare al României, cu 20 de ani de succes împliniți la conducerea secției de ritmică a CSM-ului. De asemenea, au fost premiate și fetele din ansamblul de senioare, patru din ele de la CSM Arad: Dalia Marin, Catrina Buniov, Alenia Biringer și Antonia Stănescu. Din 1999 nu a mai avut România ansamblu național de senioare și iată că după o pauză îndelungată avem din nou reprezentare pe plan mondial și la acest nivel. Daniela Chiriac și Tatiana Novikova, și ea de la CSM Arad, sunt coordonatoarele acestui ansamblu, din care mai fac parte Claudia Mitan și Anisia Drăgan. 

Facebook Comments