Arădeanul Andrei Mandache, MVP la Eurobasket 2017

by Sorin Haut

Baschetbalistul arădean Andrei Mandache a fost cel mai bun jucător al echipei României, cu 24 puncte, 2 recuperări şi 1 pasă decisivă, în meciul de aseară de la Eurobasket 2017, cu Ungaria, pierdut de tricolori cu 71-80 în faţa Ungariei. Vlad Moldoveanu, care a fost MVP-ul echipei noastre în cele trei partide anterioare, a făcut un joc mai slab, reușind doar 5 puncte şi 9 recuperări. Revenit pentru scurt timp acasă, la Arad, fostul antrenor al West Petrom-ului şi ICIM-ului, Adrian Budurean, a urmărit şi el meciurile tricolorilor de la Eurobasket 2017, fiind surprins plăcut de progresul arădeanului Mandache:
“Andrei face, cu siguranţă, cinste baschetului arădean. Iar asta nu oricum, ci la cel mai înalt nivel. Mă bucur pentru el şi chiar ţin să remarc evoluţia sa din meciul cu Ungaria, a fost cel mai bun român de pe teren.” În precedentele trei meciuri din grupă, Mandache a avut următoarele cifre: 5 puncte, 5 recuperări şi 5 pase decisive cu Cehia, scor 68-83, 9 puncte, 6 pase decisive şi 7 recuperări cu Croaţia, scor 58-74, 3 puncte şi 2 pase decisive cu Spania, scor 50-91.
În clasamentul grupei C a Campionatului European de baschet – în desfăşurare la Cluj-Napoca, pe primul loc se află campioana “en-titre”, Spania, cu 8 puncte, urmată de Croația, 7 puncte, Muntenegru, 6 puncte, Ungaria, 6 puncte, Cehia, 5 puncte şi România, 4 puncte. Primele patru clasate se califică în optimile de finală. Joi vor avea loc ultimele meciuri din grupă, Cehia – Croația (14:30), Ungaria – Spania (17:15) și România – Muntenegru (20:45).
Foto: transilvaniareporter.ro (Dan Bodea)

Facebook Comments