Arădean de 31 de ani, reținut pentru furt din locuință

by Cristian Dobre

Polițiștii Secției 1 Vlaicu au reținut un bărbat pentru 24 de ore. Acesta a fost identificat în urma analizei urmelor papilare.

 Polițiștii arădeni au identificat un bărbat de 31 de ani, din Arad, care, la data de 28 august a.c., prin escaladarea ferestrei de la bucătărie, lăsată deschisă, ar fi  pătruns într-un apartament dintr-un bloc din municipiu, de unde ar fi sustras suma de 350 de lei și ar fi răvășit apartamentul, după care ar fi plecat.

În imobil la momentul săvârșirii faptei, în apartament se afla o minoră de 10 ani, de la care bărbatul ar fi solicitat informații cu privire la bunurile de valoare și banii care s-ar afla în casă.

În urma analizei amprentelor găsite la fața locului de criminaliști, a fost identificat bărbatul bănuit de comiterea faptei și ulterior depistat pe raza municipiului de polițiștii de investigații criminale ai Secției 1 Vlaicu.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad cu propunere de arestare preventivă.

Sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad se continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Facebook Comments