Arădean de 27 de ani, arestat pentru tâlhărie

by Cristian Dobre

Polițiștii Biroului de Ordine Publică împreună cu jandarmi din cadrul I.J.J. Arad au depistat un bărbat la scurt timp după ce a săvârșit o tâlhărie.Acesta a fost arestat preventiv.

 La data de 19 octombrie a.c., un arădean a reclamat prin 112 că în jurul orei 14.20 a fost lovit și deposedat de documentele personale și suma 1.400 de euro pe care o avea în portmoneu, în timp ce se afla pe strada Mihai Eminescu din municipiu, după care autorul ar fi fugit de la locul faptei.

Polițiștii de ordine publică împreună cu jandarmii sosiți la fața locului au pornit în căutarea bărbatului în cauză, acesta fiind depistat și imobilizat la scurt timp după sesizare, în curtea unui spital de pe strada Ștefan Cicio Pop.

Cercetările au fost continuate de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, sub coodonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, în baza probatoriului administrat arădeanul de 27 de ani fiind reținut 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie.

Magistrații Judecătoriei Arad au emis, pe numele celui în cauză, un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

 

Facebook Comments