Arad – Rapid devine un derby și sub coș! Echipa europeană a FCC UAV are un nou meci greu, pe teren propriu

by Sorin Haut

Cu un buget important, Rapid București și-a făcut echipă bună și la baschet feminin, profitând și de faptul că 2023 este anul centenarului clubului din Giulești. Așadar, încă o forță în sportul cu mingea la coș din întrecerea fetelor și o contracandidată pentru FCC UAV Arad la medalie, galben-albastrele având în acest sezon chiar ambiții de titlu, într-o luptă dură cu campioana ultimilor ani, Sepsi Sfântu Gheorghe. Cu patru ex-arădence în lot, Vitulova, Vaida, Ghiță și Neagu, dar și cu jucătoare experimentate, gen Stănici (fostă Diaconu), Solopova și Irimia, formația pregătită de italianul Sandro Orlando, tehnician cu un palmares notabil la nivel european, își propune să urce pe podium în ediția 2022/2023 a Ligii Naționale. Rapidul are doar trei straniere, față de șase câte are Aradul: coordonatoarea americancă Adrienne Motley, cu o experiență europeană de cinci ani (ultima oară la Ruzombrok, în Slovacia), indisponibilă etapa trecută, cu Sepsi dar anunțată aptă pentru deplasarea de la Arad, cehoaica Tereza Vitulova și lituanianca Marina Solopova, fostă campioană cu Sepsi dar și ex-Satu Mare. În rest un contingent important și valoros de jucătoare românce, așa cum am văzut și la CSM Constanța. Rapid a debutat în acest sezon cu trei victorii, în fața unor formații fără mari pretenții, Alexandria, Târgu Secuiesc și Târgu Mureș, iar runda trecută a suferit prima înfrângere.

Patru ex-arădence în lot, antrenor italian și trei jucătoare cu mare experiență

Una de altfel așteptată, 62-90 pe teren propriu în fața liderului Sepsi SIC, echipă care și în acest sezon pornește din postură de mare favorită la titlu. Așa cum menționam mai sus, rapidistelor le-a lipsit în acest meci americanca Motley, cu probleme medicale. De cealaltă parte, Aradul are patru victorii din tot atâtea meciuri în campionat, însă două din ele foarte greu conturate, 70-65 la Brașov și mai ales 84-82 acasă, cu CSM Constanța. A contat însă și faptul că arădencele joacă într-un ritm infernal în această perioadă, cu meciuri tot la trei zile, dar pe de altă parte confruntările din EuroCup, care se joacă la o cu totul altă intensitate, ar trebui să le aducă un plus de experiență și calitate lui Hadzovic și colegelor sale. De altfel, vicecampioana en-titre s-a descurcat onorabil în meciurile de acasă, cu Ormanspor și Gdynia, din grupa de FIBA EuroCup Women, deși le-a pierdut pe ambele, însă pe alocuri a jucat de la egal la egal cu mai valoroasele sale adversare. Forța Aradului o reprezintă cele 7-8 jucătoare de bază, dintre care șase sunt straniere (americancele Madden și Baptiste, sârboaicele Hadzovic, Racic și Marjanovic și bulgăroaica Georgieva), plus Akathiotou, cipriotă dar și cu cetățenie română și Ciotir. De asemenea, Fleșer poate fi o variantă viabilă în astfel de meciuri. Tinerele Vați, Roșu și Negru pot acumula și ele minute și experiență, dar doar pe finalul partidelor mai grele, cum e și aceasta.

Hadzovic: „Simțim că suntem tot mai bune, meciurile din Europa ne fac puternice!“

Meciurile din EuroCup ne fac mai puternice și de la meci la meci simțim că suntem tot mai bune. Acum trebuie să ne recuperăm foarte repede fizic și psihic, pentru că vom avea un meci important în campionat cu Rapid, pe care trebuie să îl câștigăm. Suntem puternice mental și ne vom reveni repede. Când joci atât de des, nu ai timp să te gândești la înfrângere sau la oboseală, pentru că deja meciul următor îți dă adrenalină“ , spune căpitanul Hadzovic. Bogdan Bulj a recuperat-o și pe bulgăroaica Georgieva și ar trebui să aibă la dispoziție tot lotul pentru derby-ul cu Rapid, de sâmbătă, ora 18 (intrare liberă), din Polivalenta arădeană. Așadar, duelurile aprinse dintre Arad (UTA) și Rapid, din Superliga de fotbal, se mută și sub coșul fetelor, la sală fiind așteptați mulți suporteri arădeni și chiar utiști, care să le încurajeze pe fete în tentativa de a învinge una din marile rivale.

Facebook Comments