Arad: 21 de bărbaţi din Turcia au fost expulzaţi, cu interdicţie de a reveni cinci ani în România

by Andreea Radu

 

Autorităţile române au expulzat 21 de cetăţeni turci, toţi bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 44 de ani, după ce în urmă cu o lună au fost prinşi încercând să iasă ilegal din ţară pe la graniţa cu Ungaria.
Marţi seară, cei 21 de cetăţeni turci, care în această perioadă s-au aflat în custodie publică, au fost escortaţi până la ieşirea din ţară de către poliţişti de imigrări din Arad, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Imigrări (IGI).
Conform sursei citate, 15 dintre ei au intrat ilegal în ţara noastră, iar ceilalţi au intrat în mod legal în cursul lunii mai, cu vize turistice.
„Toţi cei 21 de cetăţeni străini au fost depistaţi, în data de 29.05.2022, în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat cu Ungaria, aceştia fiind luaţi în custodie publică. Ulterior, aceştia au solicitat azil în România, însă cererile lor au fost respinse în procedura de azil ca nefondate”, a informat IGI.
La ieşirea din ţară, pe numele străinilor a fost instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă de 5 ani.

Facebook Comments