Arabia Saudită numește primul ambasador femeie în SUA

by Andreea Radu

Arabia Saudită și-a numit prima femeie ambasador al regatului, Prințesa Reema Bandar Al Saud, care va reprezenta țara în relația cu Statele Unite.
Prințesa, membră a familiei regale saudite, a fost un avocat pentru drepturile femeii în regat și văzută pe scară largă ca o stea politică în creștere. Ea îl va înlocui pe fratele mai mic al Printului Coroanei Mohammed bin Salman, prințul Khalid bin Salman bin Abdulaziz.
Printesa Reema a locuit la Washington din 1975 până în 2005, potrivit unei persoane apropiate ei, în timp ce tatăl ei, Bandar bin Sultan al Saud, a fost și el ambasador în Statele Unite. Printesa Reema are doi copii adolescenți.

O persoană apropiată de prințesă a declarat pentru CNN că numirea sa este anterioară uciderii jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi, dar ea va prelua funcția abia acum, în încercarea de a netezi relațiile cu SUA, după nenumăratele critici legate de uciderea jurnalistului în Turcia.

Printesa Reema lucrează în prezent la Autoritatea Saudită Generală pentru Sport și a fost implicată în promovarea femeilor în sport în regat, prin inițiative axate pe incluziune și încurajarea unui stil de viață mai activ. De asemenea, prințesa a lucrat în sectorul privat – în calitate de CEO la Harvey Nichols Riyad și co-fondator al Yibreen, care deține o serie de spa-uri de zi în Riyad.

 

Foto: CNBC

Facebook Comments