Arabia Saudită: 20 de morți în accidentul unui autobuz de pelerini

by Andreea Radu

Un autobuz care transporta pelerini spre Mecca, în Arabia Saudită, a luat foc după o coliziune pe un pod luni, provocând moartea a 20 de persoane și rănirea altor aproximativ 30, potrivit televiziunii de stat saudite, citează hotnews.ro. Accidentul, care a avut loc în provincia sudică Asir, subliniază provocarea continuă a siguranței transportului pelerinilor către Mecca și Medina, cele două orașe cele mai sfinte ale Islamului.
Accidentul are loc în prima săptămână a lunii de post musulman Ramadan, când mulți musulmani fac Umrah (pelerinaj scurt), cu câteva luni înainte de pelerinajul anual hajj.
„Potrivit informațiilor preliminare pe care le-am primit, bilanțul victimelor accidentului a ajuns la 20 de morți, iar numărul total al răniților a fost de aproximativ 29”, a relatat agenția de stat Al-Ekhbariya.
Victimele sunt de „naționalități diferite”, potrivit canalului, care nu a oferit alte detalii.
Al-Ekhbariya a difuzat imagini în care apare un reporter care stă în fața a ceea ce pare a fi carcasa arsă a unui autobuz.
Transportul pelerinilor pe drumurile din Arabia Saudită poate fi periculos, în special în timpul hajj-ului, când se creează ambuteiaje interminabile din cauza autobuzelor pline de credincioși.

Facebook Comments