Aproape 55.000 de tineri români, angajați în 2023 prin programe guvernamentale

by Andreea Radu

Aproape 55.000 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost angajați anul trecut, ca urmare a măsurilor de ocupare derulate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), anunță Ministerul Muncii. Astfel, 144.067 de tineri cu vârste sub 30 de ani au fost incluși anul trecut în măsuri active de ocupare derulate de către Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă. Dintre aceștia, 54.759 de tineri au fost încadrați în muncă.
Un număr de 49.010 tineri au fost încadrați în locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, iar 1.126 au beneficiat de prima de activare de 1.000 de lei pentru șomerii neindemnizați.
De asemenea, 432 au beneficiat de primă de inserție, iar 542 au primit sprijin privind stimularea mobilității forței de muncă (prime de încadrare, primă de instalare sau primă de relocare, după caz, pentru cei care s-au angajat la distanțe de mai mult de 15 km de domiciliu, respectiv mai mult de 50 km de domiciliu).
„Fiecare tânăr beneficiază de măsuri active personalizate, în funcție de aptitudini, capacități și nivel profesional. Ajutăm tinerii și să înceapă activități independente sau o afacere. Diversificarea și dezvoltarea serviciilor și politicilor publice în domeniul ocupării pentru a răspunde cât mai bine nevoilor pieței muncii reprezintă priorități ale mandatului meu”, a declarat ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, conform antena3.ro.

Facebook Comments