Aproape 150 de misiuni ale ISU, în trei zile

by Adrian Pavel

În intervalul 12-15 august a.c., echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad au desfășurat 138 de misiuni și intervenții.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 121 de solicitări.

Pompierii militari arădeni au intervenit pentru stingerea a 12 incendii din care: 9 au fost incendii de vegetație uscată/miriște și deșeuri menajere, 2 incendii produse la anexe gospodărești și un incendiu la un operator economic.

De asemenea salvatorii au desfășurat alte 5 misiuni în sprijinul comunităților, cum ar fi deblocare persoane sau animale, distrugere muniție neexplodată, misiuni de protejare a comunităților.

Atragem atenția asupra faptului că din cele 12 incendii produse în această perioadă, 9 au reprezentat arderi necontrolate ale vegetației, având drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spații deschise.
De aceea, vă reamintim faptul că în perioadele de secetă prelungită, caniculă sau condiții de vânt, incendierea terenurilor este strict interzisă!

În contextul zilelor cu temperaturi în creştere, reamintim aplicarea măsurilor de prevenire a riscului de incendiu din cauza uscăciunii:
‼ Nu utilizaţi focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!
‼ Nu aruncaţi la întâmplare resturile de ţigări!
‼ Nu lăsaţi în interiorul autoturismelor expuse la soare, recipienţi sub presiune (brichete, atomizoare etc.).

Rugăm cetățenii să respecte recomandările autorităților pentru prevenirea incendiilor de vegetație, dar și la locuințe și să asigure un climat sigur pentru întreaga familie.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate