Aproape 100 de intervenţii ale pompierilor în acest weekend

by Adrian Pavel

Echipajele de salvatori din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad, cu mijloacele tehnice destinate stingerii incendiilor, recuperării și salvării persoanelor din medii ostile vieții, precum și pentru acordarea primului ajutor medical calificat, au gestionat in acest sfârșit de săptămână (18.11.20.11.2022) 87 de intervenții în situații de urgență.

Majoritatea dintre acestea au constat în asistență medicală, echipajele SMURD acționând în cazul a 75 de solicitări.

Salvatorii au intervenit prompt pentru stingerea unui incendiu izbucnit la baloți de fân precum și în alte 11 intervenții în sprijinul comunităților cum ar fi: deblocare persoane, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, verificarea concentrației de oxigen din secțiile ATI.

Totodată, în acest sfârșit de săptămână inspectorii de prevenire din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Vasile Goldiș” al judeţului Arad au desfășurat acțiuni de control inopinate la operatori economici din municipiul și județul Arad.

Verificările au vizat obiective cu aglomerări de persoane iar scopul principal urmărit a fost acela al respectării numărului maxim de utilizatori, accesibilitatea căilor de evacuare, precum și respectarea altor măsuri de siguranță și prevenire împotriva incendiilor.

În urma acțiunilor de control desfășurate la 6 operatori economici, au fost aplicate 7 amenzi contravenționale în cuantum total de 18.500 de lei, precum și 12 avertismente.

Principalele nereguli constatate au fost:
– Utilizarea mijloacelor de primă intervenție (stingătoare) cu termenul de valabilitate expirat;
– Utilizarea instalațiilor electrice cu deficiențe sau improvizații;
– Blocarea principalelor căi de evacuare și de intervenție;
-Neîntreținerea instalațiilor de detectare/semnalizare și avertizare.

Facebook Comments