Apple va lansa anul acesta prima sa cască de realitate virtuală

by Florian Popa

O serie întreagă de noi informaţii despre casca de AR/VR pe care Apple se pregăteşte să o lanseze au fost publicate de The Information care citează mai multe surse. Printre altele, se pare că autonomia viitoarei căşti va fi de doar două ore. Pentru a soluţiona această problemă, Apple va oferi un brâu pe care este montată o baterie de rezervă, conectată magnetic prin cablu la cască, pentru a extinde autonomia, scrie hotnews.ro.
Casca este construită doar din aluminiu, sticlă şi fibră de carbon, pentru reducerea dimensiunilor şi a greutăţii. Totodată, designul ascunde camerele video din dotare.
Pe cască va exista un controller de tip Digital Crown, pe care utilizatorii îl vor putea folosi pentru a schimba rapid modul de vizualizare, de la virtual la mediul real.
Vor fi disponibile mai multe tipuri de benzi pentru montarea căştii pe cap, pe care Apple speră să le vândă separat, precum curelele pentru Apple Watch.
În cazul celor care poartă ochelari de vedere, lentilele de vedere vor putea fi ataşate magnetic la cască.
În fine, printre facilităţile oferite de viitoarea cască, se numără şi posibilitatea rulării în 2D a aplicaţiilor de iPhone.
Din câte se pare, există probleme cu folosirea căştilor Bluetooth terţe, unde sunetul ajunge cu mare întârziere. Apple a lucrat special pentru scăderea lantenţie în cazul propriilor căşti AirPods.
Prima cască Apple de AR/VR urmează a fi prezentată oficial anul acesta. Din câte se pare, preţurile vor începe de undeva de la 3.000 de dolari. (News.ro)

Facebook Comments