Aplicaţia TikTok a fost interzisă în toate agenţiile guvernamentale din SUA şi Canada

by Andreea Radu

Aplicația TikTok a fost interzisă în mai multe state, motivul fiind reprezentat de nivelul inacceptabil de risc pentru confidențialitate și securitate. TikTok a fost interzisă pentru angajații guvernamentali din SUA și Canada. Decizia a fost luată în urma unei analize efectuate de către șeful responsabil cu informațiile din Canada, scrie antena3.ro.
Concluzia a fost că aplicația reprezintă un nivel inacceptabil de risc pentru confidențialitate și securitate. Autoritățile au declarat că există suficiente îngrijorări cu privire la securitate pentru a impune această schimbare.
Shalanda Young, directorul Biroului de Management și Buget, a scris, în îndrumările emise luni, că toate agențiile executive și cele cu care au contractat trebuie să șteargă orice aplicație TikTok sau din compania sa-mamă, ByteDance, în termen de 30 de zile de la notificare, cu puține excepții.
Memorandumul de îndrumare al administrației Biden va impune agențiilor federale să renunțe la TikTok, care este deținut de compania chineză ByteDance. Acesta marchează cel mai recent efort de a restrânge aplicația pe fondul îngrijorărilor reînnoite de securitate cu privire la datele utilizatorilor din SUA și a temerilor că ar putea să-și găsească drumul către guvernul chinez.
Oficialii americani și-au exprimat îngrijorarea că guvernul chinez ar putea face presiuni pe ByteDance să predea informațiile colectate de la utilizatori care ar putea fi folosite în scopuri de informații sau dezinformare.
Brooke Oberwetter, purtătorul de cuvânt al TikTok, a numit o astfel de interdicție „puțin mai mult decât teatru politic”.
„Interzicerea TikTok pe dispozitivele federale a trecut în decembrie fără nicio deliberare și, din păcate, această abordare a servit drept model pentru alte guverne mondiale”, a spus Oberwetter într-o declarație, adăugând: „Sperăm că atunci când vine vorba de abordarea preocupărilor de securitate națională. Despre TikTok, dincolo de dispozitivele guvernamentale, Congresul va explora soluții care nu vor avea efectul de a cenzura vocile a milioane de americani.”
Canada a anunțat că va interzice, de asemenea, aplicația pe dispozitivele guvernamentale începând de marți, iar Comisia Europeană a emis săptămâna trecută propria interdicție asupra aplicației pe dispozitivele oficiale, invocând preocupări de securitate cibernetică.
Peste jumătate din toate statele americane au interzis, de asemenea, parțial sau total TikTok pe dispozitivele angajaților guvernamentali, iar Camera Reprezentanților SUA a anunțat anterior că a restricționat aplicația pe dispozitivele electronice gestionate de cameră.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate