Aparatură medicală performantă, la Compartimentul Nefrologie al Spitalului Județean Arad

by Dana B.

Aparatură medicală performantă pentru investigarea amănunțită a pacientului cu patologie renală și vasculară, la Spitalul Județean din Arad.

Un ecograf performant pentru investigațiile la rinichi, un aparat de monitorizare și stabilire a rezistenței vasculare precum și un monitor cu pulsoximetru sunt aparatele medicale primite de Compartimentul Nefrologie, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, anul trecut, dotări care au completat practic, necesarul echipei medicale.

Investiția s-a ridicat la 114.000 de lei, iar fondurile necesare au fost alocate de către Primăria Municipiului Arad. ”Cu aceste aparate putem spune că secția noastră este dotată cu tot necesarul pentru a-și desfășura activitatea la parametri normali. De menționat este faptul că ecograful este mobil și ne ajută foarte mult, deoarece îl putem instala la patul pacientului, fără să mai fie nevoie să il transportăm dintr-o parte în alta”, a explicat dr. Mircea Țăndrău, medic coordonator, Compartiment Nefrologie.

Compartimentul dispune de 15 paturi pentru spitalizarea de zi, iar lunar se înregistrează aproximativ 60 de externări. Cei mai mulți arădeni care sunt internați pe secție vin în diferite stadii de insuficiență renală dar sunt și pacienți cu diferite patologii nefrologice, fără insuficiență renală. Și în ceea ce privește spitalizarea de zi, cei mai numeroși sunt pacienții cu insuficiență renală, monitorizați, fiind urmați de cei care sunt diagnosticați cu diabet cu complicații de insuficiență renală.

Facebook Comments