Antrenorul UTA-ei deplânge dispariţia lui Martin Tudor

by Sorin Haut

În vârstă de 43 de ani, fostul portar al Stelei, Martin Tudor, a decedat astăzi la Reşiţa, după un infarct. De-a lungul carierei, goalkeeperul a mai apărat buturile lui Jiul Petroșani, Olimpia Satu Mare, CFR Cluj, Universitatea Cluj și a adunat peste 180 de meciuri în Liga 1. În urmă cu zece ani și-a încheiat cariera și a devenit antrenor cu portarii, chiar la Steaua, apoi la Craiova, alături de Victor Piţurcă, pe care l-a însoţit şi în staff-ul echipei naţionale. Martin Tudor a cucerit trei trofee în România, toate cu Steaua București: două titluri de campion (2000-2001 și 2004-2005) și o Supercupă a României (2000-2001). Martin Tudor a mai avut probleme la inimă și în 2019, într-un cantonament în Turcia.

În sezonul 2005-2006, Tudor a fost coleg de echipă, la CFR Cluj, cu Laszlo Balint, actualul antrenor al UTA-ei. Au jucat împreună 12 meciuri în Liga 1, după care Balint s-a transferat la UTA. „Îmi este tare greu să vorbesc la trecut de Tudorică… Am fost colegi la CFR Cluj, sezonul 2005-2006, unul care a însemnat și începutul ascensiunii echipei. În perioada respectivă, am fost mai mult decât colegi, eram prieteni toți, Dorinel Munteanu reușise să unească vestiarul, să ne facă pe noi, jucătorii, să fim prieteni și în afara terenului.

Am amintiri frumoase cu Tudorică, multe îmbrățișări după victorii, multe vorbe de îmbărbătare după insuccese… Viața ne-a despărțit drumurile… Însă momentele trăite împreună vor rămâne. Odihnește-te în pace!”, este mesajul  lui Laszlo Balint, pe contul său de facebook. (foto: frf.ro)

Facebook Comments