Antalya, mai aproape de arădeni. Ce ne oferă resorturile din luxoasa regiune turcă (GALERIE FOTO)

by Marius Fic

Antalya, luxoasa regiune  turcă, este – de acum, mai aproape de arădeni. Introducerea  curselor aeriene de pe Aeroportul Arad face ca numărul turiştilor din zona de Vest a României care doresc să îşi petreacă concediile aici, au crescut semnificativ. Turoperatorii de turism au programate zboruri spre Antalya, din iunie până în septembrie,.  O parte dintre arădeni au avut ocazia să participe la Infotripul organizat de Calypso cu Prestige Tours. A fost o săptămână maraton în care am vizitat zeci de hoteluri şi am participat la multe activităţi de sezon, cum ar fi şi safari sau rafting.

A fost o vizită de câteva ore la The Land Of Legends Theme Park Rixos, un loc care nu trebuie ratat.

În rândurile de mai jos, livearad.ro face o scurtă vizită în resorturile din Antalya, asta pentru ca cei care doresc să opteze pentru o vacanţă aici să îşi facă o imagine cât mai apropiată de realitate. Antalya nu însemnă doar o vacanța relaxantă într-un resort de lux, ci şi adrenalină, excursii și obiective turistice.

Kemer, Beldibi, Göynük, Kerish, Camyuva și Tekirova sunt parte a Parcului Național Olympos poziționat pe un teritoriu de mii de hectare care are ca principale atracții Muntele Tahtali (Olympos) și ruinele orașului antic Olympos. Cel mai apropiat munte de mare de pe coasta sudica a Turciei, Muntele Tahtali cu o înălțime de 2365 de metri care este ușor accesibil cu o telegondolă cu un traseu de 4359 m de la bază până în vârf (unul dintre cele mai lungi trasee de acest gen din lume) care ne oferă pe parcusul urcării de aproximtiv 15 minute priveliști spectaculoase cu copaci de dafini, pini și leandri.

În sudul Munților Tahtali găsim ruinele orașului Olympos, despre care se spune că este orașul legendar unde au locuit zeii mitologiei grecești. Aici găsim ruine de biserici și temple romane, necropole precum și ce a mai rămas din templul lui Zeus.

După vizita în Olympos putem face un popas pentru a lua masa la Ulupinar Tropik, o locație amenajată în stil otoman, chiar pe cursul râului Ulupinar. Aici mâncarea este servită pe măsuțe joase, tradiționale turcești, clienții fiind așezați pe perne în jurul meselor. Specialitatea restaurantului: păstrăv pescuit chiar din râu!

În zona Kemer, iubitorii de adrenalină au ocazia de a experimenta o multitudine de activități: parasailing, snorkeling, scufundari, jet ski, sau plimbări cu barca. Despe toate aceste excursii şi activităţi cei care ajung în Antalya află de la ghizii turistici de la hotelul în care sunt cazaţi. „Vin tot mai mulţi turişti români în aceste destinaţii de vacanţă. Noi încercăm să le oferim o şedere cât mai plăcută şi interesantă”, spune Silvia Gruşca, o basarabeancă care pe timpul verii lucrează în Antalya. Cei care aleg să petreacă concediul în Antalya au la dispoziţie o gamă variată de hoteluri. Fiecare resort oferă spaţii şi servicii de neuitat. Mâncarea şi băutura sunt şi ele din belşug pentru cei care merg şi au totul inclus.

De exemplu, Hotel Amara Dolce Vita Luxury Tekirova este situat la 75 km de aeroportul oralului Antalya, la 20 km de oraşul Kemer, pe malul marii. Construit în 2006, cu suprafaţa totală de 163000 mp, ultima renovare – 2007, hotelul este compus dintr-un corp de 6 etaje, Deluxe «Venezia», un corp de 3 etaje Deluxe «Capri», un corp de 3 etaje Deluxe «Portofino», corpuri de 3 si 4 etaje Club (în stilul Roma Street si Istanbul Street) si 8 vile de 2 etaje. Hotelul impresionează prin lux şi stil.

Hotel Rixos Premium Tekirova este situat la 75 km de aeroportul oraşului Antalya, la 20 km de oraşul Kemer, la 2 km de localitatea Tekirova, pe malul mării. Construit în anul 2002, cu o suprafaţă totală de 186000 mp, ultima renovare – 2014, hotelul are 770 camere şi este alcătuit din 2 deluxe block (mai aproape de mare), standard block si bungalow-uri cu 2 sau 3 etaje (Garden).

Hotel Limak Limra Kemer este situat la 62 km de aeroportul din Antalya şi la 7 km de oraşul Kemer, în localitatea Kirish, pe plaja. Hotelul a fost construit în 1998, cu o suprafata totala de 110000 mp, ultima renovare a fost facuta în 2004. Hotelul constă dintr-o clădire de 7 etaje Main Building (toate camerele cu vedere la mare, directa sau lateral), cu 3 etaje – Arycanda Resort (toate camerele cu vedere la mare, directa sau lateral) si doua cladiri de 3 etaje – Fame Garden.

Otium Hotel Life Kemer este locul unde este perfect de mers cu copiii. Se afla la 7 km de Kemer, 35 km de centrul oraşului Antalya şi la 45 km de aeroportul din Antalya, are 35000 mp. Pâna la 1 decembrie 2014, hotelul a fost numit Club Magic Life Kemer Imperial. Face parte din lanţul hotelier Otium Hotels şi din grupul de companii Oti, care include si hotelurile Xanadu.

HOTEL ADAM & EVE Hotel Royal Adam & Eve Belek (Adam & Eve Hotel) este situat la 35 km de aeroport, la 45 km de Antalya, la 1 km de Belek, pe malul mării. Construit în anul 2006, cu suprafaţa totală de 100000 mp, ultima renovare în 2014, hotelul este alcătuit dintr-o cladire principala cu 6 etaje si 24 de vile cu un etaj. Este un hotel destinat cuplurilor.

CALISTA Hotel Calista Luxury Resort Belek este situat la 27 km de aeroport şi la 35 km de centrul oraşului Antalya, la 3 km de orasul Belek, pe malul marii. Hotelul a fost construit în 2007, suprafata totala de 120000 mp. Hoteluri consta într-o cladire de 5 etaje, sase cladiri de 4 etaje si noua vile cu 2 etaje.

Hotel Delphin Be Grand Resort Lara Hotel Delphin Be Grand Resort Lara (ex Botanik Exclusive Resort Lara, ex Rixos Lares, ex Lares Park) este situat la 8 km de aeroportul orasului Antalya, la 10 km de centrul orasului, pe malul marii. Construit în anul 2002, are o suprafata totala de 112000 mp, ultima renovare completa fiind facuta în anul 2016 (cand nu a fost deschis deloc, ca urmare a renovarii masive).

BELCONTI Hotel. Belconti Resort Belek este situat la 30 km de aeroport, la 40 km de orasul Antalya, la 1 km de localitatea Belek, pe malul mării. A fost construit în 1997, are suprafata totala de 98000 mp, ultima renovare a fost facuta în 2017. Hotelul dispune de 2 corpuri – Main Building 1 cu 6 etaje Main Building 2 cu 5 etaje, de 5 Villa de 3 etaje si 5 Villa de 2 etaje (10% camere cu vedere la mare). Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa este unul dintre cele mai faine din zonă.

Hotel Crystal Nirvana Lagoon Villas Suites & Spa – Privileged Life este situat la 36 km de aeroportul Antalya, la 16 km de Kemer, în localitatea Beldibi, pe malul marii. Construit in anul 2014, suprafaţa totala este de 152000 mp, hotelul face parte din lanţul de hoteluri Crystal, fiind însă o marcă de lux a acestui lanţ, superior hotelurilor Crystal.

Hotel TUI Magic Life jacaranda Side

Hotel TUI Magic Life jacaranda Side (ex Club Magic Life Jacaranda Imperial) a fost construit în 2014 si este situat la 65 km de Antalya, 10 km de Side, 3 km de Colakli, pe plaja.

Hotelul oferă 774 camere, centru spa, animatie, miniclub, teenclub, discoteca, centru de sănătate, coafor, rent-a-car, plaja cu nisip, sezlonguri, prosoape si umbrele gratuite, 7 piscine exterioare, piscina separata pentru copii, o piscina interioara, 5 tobogane de apa, 6 terenuri de tenis, restaurant principal, 3 snack baruri, patiserie, 7 restaurante a la carte (6 gratuite: turcesc, pescaresc, italian, international, asiatic si teppanyaki si 1 contra cost – grill), 7 baruri, magazin de suveniruri, minimarket.

Din totalul de 774 camere, 587 sunt in cladirea principala (391 standard land view ori sea view – 38 mp, si 196 family land view ori sea view – 52 mp) si 187 in lake villas – bungalow (116 standard swim up la etajele 1 sau 2 – 56 mp, si 71 family swim up la parter, cu acces direct la piscina – 60 mp). Camerele standard dispun de aer conditionat individual, telefon, internet wi-fi gratuit, televizor, minibar (apa si bauturi racoritoare la sosire, reumplut gratis doar cu apa, restul contra cost), fierbator, baie cu dus si cabina, seif. In functie de locul unde se afla amplasate camerele, unele din ele pot fi la 600 m de plajă.

„În anul 2016 am avut ocupate 191 de camere, adică 897 de nopţi, iar în acest an când este doar început de sezon avem deja 142 de camere ocupate. În anul 2016, 1,5 % dintre turişti au fost români, la noi în hotel”, a declarat, managerul general Erdoğan Turan. În toate resorturile există locuri amenjate pentru plajă, pentru copii şi chiar pentru distracţii nocturne. Vacanţele în toate aceste locuri descrise sunt garantate de Prestige Tours prin toate agențiile de turism din România, cele mai bune tarife cu plecare şi de pe Aeroportul Arad.

Facebook Comments