ANSVSA, avertisment privind folosirea ivermectinei pentru COVID-19

by Florian Popa

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a transmis că toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale şi trebuie folosite doar sub supravegherea medicilor veterinari, scrie antena3.ro.

ANSVSA a transmis precizările ”în contextul apariţiei unor noi informaţii în spaţiul public cu privire la folosirea ivermectinei în prevenirea şi tratamentul infecţiei cu virusul SARS-CoV-2”.

”În prezent, toate produsele medicinale veterinare care conţin ivermectină sunt autorizate doar pentru utilizarea la animale. Acestea trebuie utilizate numai de către medicii veterinari sau sub supravegherea acestora, conform indicaţiilor specificate în prospect”, informează ANSVSA.

”În ceea ce priveşte utilizarea ivermectinei la oameni în combaterea COVID-19, precizăm faptul că sunt în desfăşurare numeroase studii clinice umane, studii care au fost înscrise în Registrul Uniunii Europene al trial-urilor clinice. Odată ce respectivele studii vor fi finalizate, în funcţie de rezultatele obţinute, acestea pot sta la baza depunerii unor cereri de autorizaţii de punere pe piaţă a medicamentelor de uz uman pe bază de ivermectină în scopul combaterii COVID-19.

Vă avertizăm ca utilizarea la oameni a produselor medicinale veterinare care conţin ivermectină poate avea consecinţe dintre cele mai grave asupra sănătăţii umane”, a mai precizat ANSVSA.
Ivermectina este un antiparazitar pentru animale.

 

Ce poate să pățească un om dacă ia Ivermectină. Profesorul Alexandru Rafila, avertisment pentru români

Alexandru Rafila, deputat PSD și reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, a explicat, marți seară, la Sinteza zilei, ce poate simți o persoană dacă ia Ivermictină, medicamentul pentru uz veterinar, despre care unii specialiști susțin că are rezultate bune în lupta cu noul coronavirus SARS-CoV-2.

”E ceea ce spune FDA, nu spun eu. Nu există aprobarea pentru prevenirea sau tratamentul infecției cu COVID-19 cu Ivermectină. Care este pericolul pentru oameni ca să ia Ivermectină? Unul dintre efectele adverse care sunt asociate Ivermectinei includ: o erupție cutanată, grețuri, vărsături, diaree, dureri de stomac, umflarea feței, efecte neurologice adverse, confuzie, parestezii, scăderea presiunii arteriale și hepatită. Asta spune agenție din Statele Unite referitoare la utilizarea la om a acestui produs în legătură cu infecția COVID. Medicii din

România nu poate să prescrie acest medicament dintr-un motiv foarte simplu: el nu se găsește în farmaciile de uz uman, decât dacă un medic veterinat prescrie unei persoane acest produs și lucrul acesta este imposibil, pentru că un medic veterinar nu are drept de practică în medicina umană”, a spus Alexandru Rafila.

Facebook Comments