ANI UMBLA DUPA PARLAMENTARII PUTERII, IN TIMP CE CAZUL PISTRU ZACE IN SERTARELE INSTITUTIEI

by Cosmin Mihuta

Agenţia Naţională de Integritate a declarat, miercuri, un număr de 32 de deputaţi ca fiind incompatibli. Culmea, niciunul dintre ei nu este de la PDL, cum bine observa şi primvicepreşedintele PDL Arad, Iustin Cionca, joi, într-o conferinţă de presă. Din nefericire, prin decizia de miercuri, ANI arată, încă o dată, că nu este altceva decât o unealtă a lui Traian Băsescu, o instituţie care în loc să aplice legea, face jocuri politice. Este evident că ANI, de-a lungul timpului, a executat comenzi politice, cum este şi cea de miercuri, când a găsit 32 de parlamentari care ocupau şi diferite funcţii pe la societăţi comerciale, din care cei mai mulţi demisionaseră demult, lucru pe care instituţia îl ignoră.

În schimbg, ANI nu se ocupă cu adevăratele cazuri de incompatibilitate şi conflict de interese, cu afacerile pe care parlamentarii PDL le au cu diferite instituţii ale statului. Este şi cazul deputatului Eusebiu Pistru, despre ale cărui afaceri cu instituţii subordonate CLM şi CJA s-a scris de-a lungul timpului. ANI nu a avut timp să studieze un caz care i s-a oferit pe tavă de către presa arădeană (fiind sesizată oficial în acest sens), chiar dacă actele erau cât se poate de clare: firma lui Pistru a avut contracte cu CTP, societate subordonată Consiliului judeţean, în perioada în care deputatul era vicepreşedinte CJA. Acelaşi CTP unde este acţionar şi CLM Arad, cu care de asemenea a avut contracte firma lui Pistru, în perioad în care doamna Pistru era viceprimar şi, mai apoi, consilier municipal.

Un astfel de caz cât se poate de clar, identic cu sute alte de cazuri în care ANI a dat verdict de incompatibilitate sau conflict de interese, pare că nu este de interes pentru o instituşie a statului care se ocupă doar cu PSD-isti, PNL-isti, UDMR-isti, PC-isti sau UNPR-isti. Nu şi cu PDL-isti. De altfel, prin târg s-au auzit tot felul de zvonuri despre faptul că Pistru şi-ar fi aranjat apele pe la ANI, ceea ce ar fi o explicatie pentru faptul că acest caz trenează de cinci luni de zile. Poate din toamnă încolo, lucrurile se vor schimba.

Facebook Comments