ANGELA MERKEL VA ASISTA LA CEA DE-A TREIA SA CUPA MONDIALA DE FOTBAL

by Andreea Radu

Cancelarul german, Angela Merkel, a adresat sâmbătă cele mai bune urări echipei naționale conduse de Joachim Löw, înainte de a pleca în Brazilia pentru a asista la cel de-al treilea Campionat Mondial de Fotbal de la venirea ei la putere, informează sâmbătă agenția EFE.

‘Selecționata germană are simpatiile a milioane de compatrioți’, a declarat Merkel, într-un mesaj video difuzat înainte de plecarea ei în Brazilia, unde duminică va avea o întâlnire cu președinta țării, Dilma Rousseff, iar luni va asista la debutul Germaniei împotriva Portugaliei.

Va fi cea de-a treia Cupă Mondială pe care Merkel o urmărește de pe stadion, după cea din Germania în 2006 și Africa de Sud din 2010. În pofida pasiunii pentru fotbal și apropierii sale de Löw, Merkel susține că nu i-a dat niciodată sfaturi selecționerului german. ‘El decide strategia și o transmite jucătorilor și colegilor lui’, a spus ea.

Merkel a mărturisit însă că vorbește mult despre fotbal cu alți lideri mondiali, la summiturile UE sau ale G8, mai ales când partidele de fotbal coincid cu aceste întâlniri la nivel înalt. ‘Uneori cineva este trist (din cauza înfrângerii). Atunci ne consolăm unii pe alții’, a explicat cancelarul german.

 

Sursa: agerpres.ro

Facebook Comments