Angela Merkel cheamă românii la muncă: Germania își deschide total granițele

by Andreea Radu

Germania va relaxa de săptămâna viitoare restricţiile pentru angajaţii sezonieri aplicate pentru încetinirea răspândirii coronavirusului, a declarat miercuri pentru agenţia Reuters o sursă guvernamentală de la Berlin, conform stiripesurse.ro.

Cabinetul condus de cancelarul Angela Merkel a aprobat propunerile ministrului agriculturii, Julia Kloeckner, pentru angajaţii sezonieri proveniţi din state ale Uniunii Europene şi din spaţiul Schengen, care le vor permite acestora să intre în Germania fără restricţii începând din 16 iunie.

Până acum, în Germania se aplica o cotă de maximum de 80.000 de angajaţi sezonieri, din care a fost însă utilizată doar mai puţin de jumătate, scrie agerpres.ro.

Pe măsură ce scade numărul de cazuri noi de contaminare cu coronavirus, iar măsurile de interzicere a circulaţiei sunt relaxate, fermierii germani doresc să îşi asigure forţa de muncă pentru recoltele de anul acesta.

Anul trecut, sectorul agricol german a angajat 300.000 de muncitori sezonieri, în special din România şi din Polonia.

Guvernul de la Berlin a convenit că angajatorii vor fi obligaţi să implementeze standarde de igienă. De la începutul angajării, vor fi stabilite echipe fixe, pentru a reduce riscul de răspândire a virusului. Noile reguli vor fi aplicate până la 31 decembrie

 

Reuters a obţinut marţi accesul la un proiect de reglementare în acest sens.

Facebook Comments