Andrei Gag a cucerit bronzul la Universiada din Taipei

by Sorin Haut

Atletul arădean Andrei Marius Gag a cucerit medalia de bronz la aruncarea greutății, miercuri, la Universiada de vară de la Taipei (Taiwan).

Gag a ocupat locul al treilea în finală, cu 20,12 metri, performanță reușită din a doua încercare. Pe primul loc s-a clasat portughezul Francisco Belo, cu 20,86 metri, iar argintul a fost adjudecat de polonezul Konrad Bukowiecki, cu 20,16 metri.

În calificări, fostul atlet al CSM Arad – acum legitimat la CSM Bucureşti – reușise 20,45 metri, cea mai bună aruncare din ambele grupe preliminare.

România totalizează cinci medalii la Universiada de la Taipei, două de aur, cucerite de gimnasta Larisa Iordache, la individual compus și la sol, și trei de bronz, obținute de Larisa Iordache (bârnă), Andrei Muntean (sărituri) și Andrei Gag (aruncarea greutății).

România participă la ediția a 29-a a Universiadei de vară cu o delegație de 121 de persoane, dintre care 91 de sportivi. Sportivii români concurează la atletism, haltere, tenis de masă, volei masculin, înot, sărituri în apă, baschet masculin, polo pe apă masculin, gimnastică artistică, scrimă și judo.

România s-a clasat pe locul 29 pe națiuni la Universiada de vară din 2015, de la Gwangju (Coreea de Sud), obținând 1 medalie de aur, 3 de argint și 3 de bronz.

AGERPRES

Facebook Comments