Andrei, Cristian și Gabriel, jandarmii-eroi care au salvat o femeie de la înec

by Andreea Radu
Please follow and like us:

Arad. Au făcut diferența dintre viață și moarte. Este vorba de cei trei jandarmi arădeni care au salvat ieri de la înec femeia care se aruncase în Mureș.

În preajma Sfântului Andrei, un jandarm pe nume Andrei, alături de colegii lui de echipaj, Cristian și Gabriel, au făcut o faptă pentru care ceilalți îi numesc eroi… au salvat o femeie, care se aruncase în râul Mureș.

Ei spun că și-au făcut doar datoria, dar dacă privești imaginile, iți dai seama că este mai mult decât atât. La câteva momente, după ce au primit apelul de urgență, cei trei jandarmi au ajuns la locul indicat. Undeva, departe de mal, se zărea o siluetă plutind în apele râului Mureș.

Andrei și-a adus aminte, instantaneu, de o misiune de acum doi ani, când, tot în luna noiembrie, a intrat în apă și a salvat o femeie de la înec. În situațiile astea, nu ai prea mult timp la dispoziție. Trebuie să acționezi. Cu cât întârzii momentul, cu atât se reduc șansele de supraviețuire. Așa că, Andrei s-a aruncat în apele reci ale Mureșului.

A înotat cu greu până la femeia pe jumătate scufundată în apa care nu depășea 7-8 grade, dar a reușit, nu singur, ci ajutat de Cristian și Gabriel. La mal, cei trei jandarmi, au aplicat primele măsuri de resuscitare, până la venirea echipajelor specializate.

Femeia este în stare gravă, însă trăiește.

Facebook Comments