Andreea Marin se implică în lupta cu coronavirusul

by Cristian Dobre

În calitate de Preşedinte al Fundaţiei Preţuieste Viaţa, Andreea Marin  a adresat o scrisoare deschisă ministrului Sănătăţii, Victor Sebastian Costache, şi Ministrului Afacerilor Interne, Ion-Marcel Vela, prin care le cere informaţii despre cum se poate implica concret în lupta împotriva răspândirii Coronavirusului.

În urmă postării vedetei, Victor Costache a luat legătura cu aceasta la mai puţin de 12 ore de la publicare și urmau să se întâlnească azi, scrie VIVA! De data aceasta, Andreea Marin s-a decis să nu mai aștepte răspunsurile din partea autoritățile, așa că a pus mâna pe telefon și a sunat primarul Capitalei, pe Gabriela Firea.

„Am hotărât să nu mai aștept răspunsurile promise de oficiali, e clar, cele doua cereri ale mele: lista nevoilor cu care societatea civilă poate sprijini și procedurile corecte în limitele cărora putem ajuta – căci și bunele intenții pot fi zadarnicite de un virus pe care nu îl putem controla – nu vor veni, a le aștepta e un timp pierdut. Deci ne regrupăm, gândim fără a mai aștepta coordonarea dorita „de sus”, hotărâm sa fim constructivi și sa trecem la acțiune, asa cum sta în puterea noastră, caci nu e o opțiune a sta cu mâinile în san.

Vorbim cu autoritățile locale, primarii, medicii, asistenții sociali, familiile celor aflați în carantina, oameni vulnerabili, izolați la domiciliu, etc. Identificam nevoi direct la sursa, deși uneori informațiile nu pot fi verificate pana la capăt, dar e singura opțiune.

Sun primarul cel mai apropiat, cel al capitalei, începem de aici, căci sunt multe cazuri în Bucuresti și aici ne mișcăm mai rapid, urmând apoi sa lărgim aria de actiune.

Nu îmi răspunde pe loc și probabil nu are telefonul meu în agenda, totuși suna înapoi în câteva minute și îmi răspunde concret la toate întrebările pe care i le spun dintr-o suflare, profitând ca vorbim, caci nu e timp de sueta. Apoi închide și îmi trimite liste de necesități, unde putem dona produse, contact necesar pentru cine raspunde de punctele atinse în discuție, etc. Deci, se poate. Nu am de gând sa laud pe nimeni, nici sa critic, prezint doar faptele, ca și pana acum, asa cum am promis, punct.

Ne apucam de treaba, avem puncte de pornire concrete, nu bănuieli sau informatii nesigure. Va propun sa mergem la esența: Campania Pretuieste viata, dedicata luptei impotriva COVID-19, inițiată de Fundația Prețuiește Viața, care are deja donatori atat individuali (erau peste 1000 in doar câteva ore de la lansarea numărului de SMS 8825), dar și companii pregătite sa acționeze, are un scop determinat acum: sa sprijine autoritatile statului care recunosc faptul ca au nevoie de ajutor, nu credem in „avem tot ce ne trebuie”, când noi vedem cu ochiul liber cât de bine stam, și noi, și alte tari, cu un pas mai devreme de noi’, a scris Andreea Marin pe pagina ei de Facebook.

Sursa: libertatea.ro

Facebook Comments