Ancheteonline: Cum vrea Falcă să ”cânte” la Eurovision, pe banii arădenilor

by Florian Popa

Deja, la Arad se pune la cale prima acțiune a Alianței de Vest, la începutul anului 2019, scrie ancheteonline.ro. Priceputul primar Gheorghe Falcă, doctor în comunicare, pritocește un eveniment de imagine de sine, ca un preambul  la europarlamentarele de anul viitor. El a conceput un proiect de colaborare cu TVR Timișoara pentru organizarea, la Arad, a unei semifinale pentru concursul Eurovision, de anul viitor.

Așa că el scoate la bătaie, din banul public, al arădenilor, 300.000 de lei, care o să ajungă în pușculița televiziunii publice. Primăria Arad va acoperi toate cheltuielile legate de desfășurarea acestui eveniment ”major” din viața culturală a românilor. Astfel, TVR și-a găsit o parte din  banii necesari (din buzunarului fraierilor de arădeni) pentru a participa la Eurovision, după ce acum doi ani, Guvernul a refuzat să finanțeze acest proiect, care s-a dovedit, de-a lungul anilor, un fiasco pentru România.

Totodată, se va realiza o punte de colaborare fructuoasă între Arad și Timișoara, între Falcă și Robu, ca bază a independenței față de București.

Potrivit hotărârii nr. Nr.436/7.12.2018, elaborate de Primăria Arad, care a ajuns la vot, în Consiliul Local, Centrul de Cultură Municipal va fi coorganizator al evenimentului ”Semifinala Națională EurovisionSong Contest 2019”.

La articolul 1 scrie: ”Se aprobă introducerea în Calendarul Actiunilor cultural-artistice şi sportive pentru anul 2019 ale Municipiului Arad, organizate ca și coorganizator, prin Centrul Municipal de CulturăArad,  a acţiunii “Semifinala Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest 2019”. La articolul 2 precizează că ”Suma de 300.000 lei necesară pentru acoperirea parţială a cheltuielilor de coorganizarea acțiunii “Semifinala Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest2019”, se va aloca în bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad pentru anul2019, la capitolul 67.10.50 “Alte servicii în domeniile culturii, recreerii șireligiei”.

”Se aprobă încheierea unei convenţii întreMunicipiul Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad și Societatea Română de Televiziune, serviciu public autonom de interes național, care își desfășoară activitatea sub controlul Parlamentului României, în vederea organizării acțiunii menționate la art. 1, care va avea loc la Arad, conform anexei care face parte integrantă din prezenta hotărâre”, se arată la articolul 3, iar la art. 4”Se abilitează Primarul Municipiului Arad să semneze convenţia menţionatăla Art. 3 din prezenta hotărâre”. Falcă se va ocupa în mod special de acest eveniment, care poate fi o bună trambulină de imagine pentru  campania electorală a europarlamentarelor, el dorind din  tot sufletul să se afle pe opoziție eligibilă pe listele PNL.

Potrivit înțelegerii cu TVR (în speță, TVR regionalaTimișoara), Primăria Arad va asigura finanțarea acestui eveniment: ” Municipiul Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, se obligă :

a) să suporte cheltuielile legate de afișe, invitații, badge-uri/ premii, obiecte promoționale;

b) să suporte cheltuielile ocazionate de plataonorariilor;

c) să suporte cheltuielile de prestări serviciinecesare organizării evenimentului;

d) să suporte cheltuielile de deplasare, respectiv transportul, masa și cazarea pentru juriu, concurenți, prezentatori, scenarist.

2. Societatea Română de Televiziune se obligă :

a) să organizeze în Arad în data de …ianuarie 2019prima semifinală a Selecției Naționale pentru Eurovision Song Contest 2019 (SNESC2019);b) să realizeze pentru fiecare dintre concurenți intro și postcarduri care să valorizeze orașul gazdă prin imagini care să includă cele mai reprezentative locații, monumente și tradiții locale;

c) să realizeze campania de promovare & marketing pentru toate etapele Selecției Naționale  in-house (pe toate canaleleTVR, online-website , social media) prin parteneriate media și prin parteneriate comerciale ;

d) să facă o campanie intensivă de promovare a televotului prin afișare de countdown și informații legate de vot pe toate platformele TVR în datele semifinalelor și a finalei;

e) să suporte o parte din cheltuielile de organizareale evenimentului, altele decât cele care vor fi acoperite din bugetul Centrului Municipal de Cultură Arad.

Prezenta convenție s-a încheiat în 3 exemplare originale, din care:1 exemplar –  Municipiul Arad, 1 exemplar – Centrul Municipal de Cultură Arad, 1 exemplar – TVR Timișoara”.

Această înțelegere este semnată de primarul GheorgheFalcă și directorul TVR Timișoara, Andrei Boroșovici. De altfel, Falcă este omniprezent la emisiunile TVR Timișoara, unde își face propagandă, în contextul alegerilor de anul viitor. Prietenii știu de ce! Dar oare arădenii sunt de acord, ca edilul lor să cheltuie o grămadă de bani, pentru imaginea de sine?

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate