ANAD și WTA au dat comunicate după ridicarea suspendării Simonei Halep

by Sorin Haut

ANAD și WTA au luat la cunoștință de decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Comunicatele emise de cele două instituții despre Simona Halep.

ANAD, reacție după ridicarea suspendării Simonei Halep: „Avem obligația respectării deciziei TAS”

Agenția Națională Anti-Doping a vorbit despre decizia care a surprins pe toată lumea: „Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a primit de la Agenţia Internaţională pentru Integritate în Tenis (ITIA) comunicatul de presă cu privire la decizia de reducere a suspendării provizorii (de la 4 ani la 9 luni) a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) în cazul sportivei Simona Halep.

ANAD ca ţară semnatară a Codului Mondial Anti-Doping, cu jurisdicţii asupra sportivei are obligaţia respectării deciziei TAS. Până în prezent, ANAD nu a primit decizia motivată care să cuprindă elementele de fapt şi de drept care au determinat completul de judecată să ia această decizie finală.

După cum am mai precizat, ANAD a participat la audieri în procesul de gestionare a cazului Simonei Halep în calitate de observator, fără a avea dreptul la a se implica în administrarea probatoriului şi luarea deciziei. Ca români, nu putem spune decât că ne bucură revenirea Simonei pe teren în scurt timp şi îi urăm succes!”.

ANAD, urmată de WTA: „Susținem pe deplin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv”

O altă reacție așteptată a fost cea a Federației Internaționale de Tenis: „WTA respectă procesele care există pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv curat şi corect.

Prin urmare, WTA susţine pe deplin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (CAS) şi salutăm revenirea imediată a Simonei în WTA şi în joc.

Fostul număr 1 mondial Simona Halep a primit permisiunea de a reveni în tenis cu efect imediat, după ce suspendarea pe patru ani a fost redusă marţi la nouă luni, ca urmare a apelului său recent la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se mai arată în comunicat.

Facebook Comments