Ana Bogdan şi Irina Begu, în turul doi la Wimbledon

by Sorin Haut
Please follow and like us:

După victoria aşteptată a Simonei Halep, Ana Bogdan ne-a oferit o surpriză frumoasă. Ea s-a calificat în premieră, în runda a doua a turneului pe iarbă de la Wimbledon, al treilea de Mare Şlem al anului, după ce a învins-o pe chinezoaica Ying-Ying Duan cu 6-4, 6-2.

Intrată în premieră direct pe tabloul principal al unui turneu de Mare Şlem, românca şi-a egalat cea mai bună performanţă la un Grand Slam, realizată anul trecut, la US Open.

Ana Bogdan (24 ani, 115 WTA) a învins-o pe Duan (care a împlinit 28 de ani chiar luni, 62 WTA) în doar o oră şi 7 minute.

Românca şi-a asigurat un cec de 57.000 de lire sterline şi 70 de puncte WTA. În turul următor, sportiva noastră va avea o misiune mult mai grea. Ea o va întâlni pe jucătoarea din Franţa, Caroline Garcia, care a trecut la pas de Cepelova, scor 6-1, 6-1, în doar 52 de minute de joc.

Irina Begu s-a calificat şi ea în turul 2 de la Wimbledon. Ocupanta locului 64 WTA a trecut în primul tur de Naomi Broady, cu 6-4, 6-2.

Irina a reuşit singurul break al primului set în al cincilea game şi şi-a păstrat avantajul până la final. Actul secund a fost şi mai lejer pentru Begu, care s-a impus de două ori pe serviciul adversarei pentru a se impune în 74 de minute, după ce a fructificat a doua minge de meci.

Ana Konjuh este jucătoarea cu care se va lupta românca în turul doi, după ce sportiva din Croaţia a trecut de Sabine Lisicki, cu 6-1, 6-4.

Cea mai bună performanţă a Irinei Begu la Wimbledon este turul 3, în 2015, atunci când a trecut de Gavrilova şi Tsurenko, înainte de a fi învinsă de Maria Sharapova, 4-6, 3-6.
Sursă: digisport.ro

Facebook Comments