Amenzi și permise reținute de poliția rutieră arădeană chiar de Crăciun

by Dana B.

În perioada 23-25 decembrie a.c., polițiștii rutieri au depistat în trafic mai mulți bărbați care au încălcat normele legislației rutiere.

Astfel, polițiștii postului comunal Vladimirescu au depistat în trafic, pe raza aceleiași localități, un bărbat de 29 de ani, în timp ce conducea un autoturism fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar în Sântana, polițiștii au depistat un tânăr de 17 ani, în timp ce conducea un autoturism, fără a deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule și având numerele de înmatriculare provizorii cu valabilitatea expirată din 27 noiembrie a.c..

Totodată, au fost depistați la volan, conducând sub influența alcoolului: pe raza localității Satu Nou, un bărbat de 26 de ani în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 1,02 mg./l. alcool pur în aerul expirat, iar pe Calea Timișorii din municipiu, un alt bărbat în timp ce conducea un autoturism având o alcoolemie de 0,63 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Conform procedurii, în ambele cauze s-a dispus recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii cu excatitate a alcoolemiei.

Pe numele celor patru bărbați au fost întocmite dosare de cercetare penală sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, poliţiştii rutieri au efectuat, atât în municipiu cât şi pe raza judeţului, mai multe acţiuni, având ca scop prevenirea şi combaterea accidentelor rutiere.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 39 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de aproximativ 26.000 de lei. Dintre acestea, 11 au fost aplicate pentru depăşirea vitezei legale de deplasare, 28  pentru nefolosirea centurii de siguranţă, neacordare de prioritate, efectuarea de depăşiri neregulamentare şi alte abateri de la normele privind reglementarea circulaţiei pe drumurile publice. De asemenea, au fost reţinute 7 permise de conducere.

Facebook Comments