Amenzi pentru magazinele care nu afișează tricolorul pe produsele româneşti

by Florian Popa

O nouă propunere de lege prevede ca magazinele care nu vor semnala la raft produsele care sunt românești să fie amendate cu până la 100.000 de lei. Proiectul de lege a fost deja depus la Senat.
Conform inițiativei legislative înregistrată la Senat, operatorii economici, indiferent de cum își desfășoară activitatea, fie în magazine fizic, fie online, ar putea să fie obligați să evidențieze produsele care sunt făcute din materii prime provenite din fabricile românești, scrie antena3.ro.
Aplicarea acestei măsuri ar atrage de la sine și amenzi. Vorbim despre sancțiuni cuprinse între 1.000 și 10.000 de lei pentru operatorii economici a căror cifră de afaceri netă pe anul anterior aplicării sancțiunii este sub două milioane de euro.
Vorbim și despre sancțiuni cuprinse între 10.000 și 100.000 de lei pentru operatorii economici care în anul anterior au înregistrat o cifră de afaceri mai mare de două milioane de euro.
Pentru a se putea aplica, această inițiativă trebuie să treacă de parlament, să fie promulgată de președinte și publicată în Monitorul Oficial.

Facebook Comments