Amenzi în valoare de 150.000 de lei pentru operatorii care au „uitat” de obligaţiile contractuale

by Cristian Dobre

Direcţia Generală Poliţia Locală prin Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişaj stradal sancţionează contravenţional operatorii care execută lucrări pe raza municipiului fără a aduce terenul la forma iniţială, conform Legii 50/1991, privind autorizarea lucrărilor de construcţii.

Recent, trei amenzi în cuantum total de 150.000 lei au fost aplicate pentru executarea cu întârziere a unor lucrări de refacere a părţii carosabile pe străzile Simfoniei, Voinicilor şi Căpitan Ignat, unde termenul de finalizare era prevăzut pentru vara/toamna anului 2018.

Sancţiunile aplicate operatorului s-au materializat după ce companiile subcontractoare au fost şi ele amendate în prealabil în urma reclamaţiilor venite din partea cetăţenilor referitoare la calitatea deficitară a carosabilului, la finalizarea lucrărilor.

Administraţia publică locală va continua responsabilizarea operatorilor ce execută lucrări de infrastructură pe raza municipiului, inclusiv prin aplicarea progresivă a sancţiunilor contravenţionale, în situaţiile în care partea carosabilă, zonele pietonale sau spaţiile verzi nu sunt predate conform obligaţiilor asumate la încheierea contractelor.

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments