Amendă în plic pentru șoferii români care încalcă legea pe drumurile din Europa

by Florian Popa

Românii care încalcă legea pe drumurile din Europa vor primi amenda în plic și vor trebui să achite sancţiunea direct la ANAF, după ce sistemul din România va fi interconectat cu cel european, scrie antena3.ro.
Guvernul a aprobat o OUG prin care bazele de date ale României vor fi interconectate și astfel se va emite notificarea despre emiterea amenzii în plic, acasă.
CNAIR trimite notificarea amenzii din țara în care s-a produs ilegalitatea și cuantumul amenzii, iar conducătorul auto va trebui să meargă la ANAF cu plicul pentru a plăti amenda. Sistemul va fi complet funcțional în 2 ani.
„Va fi vorba despre amenzile privind neplata rovinietei, neplata trecerilor pe poduri, tuneluri, diverse sectoare de autostradă. Dacă un cetățean nu va plăti taxa pentru acea secțiune și va ajunge în România crezând că a scăpat, peste doi ani va constata că nu s-a întâmplat acest lucru și va trebui să plătească taxa, cu amenda aferentă.”, a explicat Alin Șerbănescu, comunicator al Ministerului Transporturilor, pentru Antena 3.

Facebook Comments