Amendă de 80.000 de lei pentru o societate comercială care exploata lemne la Moneasa

by Adrian Topor

Știri Arad. In cursul zilei de 08.04.2020, comisari din cadrul Comisariatului Judetean Arad-Garda Nationala de Mediu impreuna cu efective ale Inspectoratului Judetean de Politie- Biroul Combatere Delicte Silvice si a Garzii Forestiere au intreprins un control comun  pe raza comunei Moneasa  in partizi proprietate privata persoane fizice, aflate in administrarea ocolului silvic privat CODRII ZARANDULUI , in vederea verificarii legalitatii activitatii de exploatare si depozitare  a masei lemnoase de catre societatile care actioneaza  in zona.

S-a constatat ca o societate comerciala din judetul Maramures  avand permis de exploatare pentru doboraturi/accidentale a depozitat pe  curs de apa cat si pe mal, atat pe Valea Ranusei pe o lungime de aprox.1 km cat si pe Valea Zarea Neagra pe o lungime de aprox.400 m  o cantitate totala de  aprox. 600 mc. masa lemnoasa preponderent din speciile gorun si fag.

Avand in vedere ca au fost incalcate prevederile Legii 107/1996- Legea apelor-actualizata 2019 , care interzice  „depozitarea in albii sau pe malul cursurilor de apa……, a materialelor de orice fel”  societatii urmeaza a i se  aplica amenda maxima de 80.000 lei  prevazuta in actul legal mai sus amintit .

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments