Amenajarea dormitorului matrimonial – de ce să ții cont

by webeditor

Ca să organizezi un dormitor matrimonial îți trebuie destul de multă imaginație și poate și mai mult efort pentru realizarea ansamblului final. Fiind un spațiu de odihnă, de relaxare și de regăsire a propriei liniști, este nevoie să creezi o imagine specială, diferită de cea a unui dormitor uzual.

Dacă nu știi cum poți face acest lucru, atunci ideile de mai jos s-ar putea să îți fie de folos.

Alege lenjerii de calitate, elegante

Dormitorul matrimonial este diferit de cel al copiilor sau de dormitoarele uzuale. Din acest motiv, va trebui să eviți folosirea lenjeriilor de pat cu model și să optezi pentru elemente fine, uni, cât mai elegante, care să scoată cât mai mult în evidență caracterul special al camerei.

Poți găsi lenjerii la preturi accesibile, din materiale foarte calitative, care să transforme dormitorul tău într-o oază de liniște și care să îi confere, în același timp, și imaginea luxuriantă mult visată pe care o prezintă astăzi majoritatea designerilor de interior, cu privire la amenajarea acestor camere.

Alege o lumină difuză și corpuri de iluminat potrivite

Felul în care este luminat un dormitor te poate ajuta foarte mult atât să obții un aspect special, cât și să te bucuri de intimitate și de o stare de bine. Pentru a te bucura de un iluminat potrivit, alege pentru tavan o aplică generoasă, potrivită interiorului camerei, iar pentru corpurile de mobilier optează pentru lămpi pe care să le poți controla manual.

În acest fel, vei beneficia de lumină chiar și în cazul în care sursa principală de iluminare este oprită, pentru că vei putea aprinde veioza din partea ta de pat. La nevoie poți folosi lampadare, care sunt obiecte de iluminat dispuse pe înălțime, sub forma unor lămpi cu abajur specifice destul de mult stilului clasic.

Alege mobilier cât mai elegant

Mobilierul pentru dormitor ar trebui să nu ocupe prea mult loc, iar pentru a realiza acest lucru poți opta pentru noptiere de mici dimensiuni, potrivite stilului ales pentru camera ta. Optează pentru culori similare patului sau lenjeriei, pentru a da o notă de continuitate la nivel de amenajare interioară.

Alege un pat suficient de mare

Patul pentru dormitorul matrimonial trebuie să fie suficient de mare încât să îți ofere confortul mult visat. Practic, va trebui să alegi un pat în funcție de preferințe, căruia să îi adaugi o saltea confortabilă și eventual un topper care să îți ofere senzația de odihnă de care ai nevoie.

Poți opta chiar și pentru elemente decorative, cum ar fi spre exemplu amenajarea unui pat matrimonial sub formă de baldachin, însă va trebui să ai în vedere montarea elementelor de susținere cu prindere de tavan.

Pentru a decora baldachinul poți folosi elemente textile de tulle sau organza și, eventual, poți chiar să folosești flori naturale pe care să le prinzi de acest material.

Alege perdele de calitate din materiale diafane

Perdelele schimbă total aspectul unei încăperi, de aceea ar trebui să fii foarte atent la alegerile pe care le faci. Poți alege perdele semiopace, care să blocheze parțial lumina, sau poți opta pentru aranjamente de perdele transparente, peste care să adaugi draperii opace.

Important este să respecți cromatica din cameră și eventual să decorezi totul grupând elementele între ele. Astfel, poți decora folosind draperii roșii, în vreme ce abajururile de la corpurile de iluminat de lângă pat sunt realizate din același material și aceeași culoare.

Dormitorul matrimonial este de fapt un mod de a-ți construi propriul spațiu de răsfăț și relaxare, așa că în el ar trebui să investești toate cunoștințele și ideile. Cu puțin efort, rezultatele nu vor întârzia să apară, iar tu te vei putea bucura de un dormitor matrimonial demn de revistele de amenajări interioare.

Facebook Comments